(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YENİ BÖLÜM AÇILIYOR

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılan Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programının açılması yönündeki teklifin uygun görüldüğü bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamalara göre, Yeni açılan programla birlikte ZBEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki 24 Anabilim dalında lisansüstü program sayısı; 26’sı tezli yüksek lisans, 20’si tezsiz yüksek lisans ve 10’u doktora programı olmak üzere 56’ya yükseldi.

Her geçen gün büyümeye devam eden ZBEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü programların çeşitliliğine ve kapasitelerinin artırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Yeni program için öğrenci kabulü 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar döneminden itibaren yapılacak.

ÖZÖLÇER’İ ZİYARET ETTİ

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’i, TOBB İnşaat Uygulama Müdürlüğü İnşaat Yüksek Mühendisi ve Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ülger, ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özölçer, Ülger’le bir süre sohbet ederek yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ülger ise misafirperverliğinden dolayı Rektör Özölçer’e teşekkür etti.

PATENT ALDI

ZBEÜ Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gülay Dilek,Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İshak Özel Tekin ile GaziÜniversitesi Fen Fakültesiöğretim üyesi Prof. Dr. Ali Dişli’nin birlikte geliştirdikleri “Selenotetrazol Halkası İçeren Pürin Analogları” TÜBİTAK 3001 projesi kapsamındakanser tedavisinde kullanılması amaçlanan ilaç, ZBEÜ Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğünün başvurusu neticesinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından değerlendirilerek Patent Tescil Belgesi almaya hak kazandı.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin her alanda yetkin olduğunu dile getirerek, Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gülay Dilek, Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İshak Özel Tekin ile Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Dişli’yi tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

TARİH TEKNOLOJİ İLE KIRILIYOR

Üniversitede, ZBEÜ İnsan ve Toplum Bilim Fakültesi Tarih Topluluğu Kulübü “Tarih Teknolojiyle Kırılıyor” adlı konferans gerçekleştirildi.

Tahir Karauğuz Konferans salonundan düzenlenen programda, Levent Özmen, Sanayi Devrimi, Fransız Aydınlanması, İstanbul’un fethi ve teknolojik gelişmeler ışığında tarihin kırılma noktalarından bahsetti.

Soru-Cevaq şeklinde devam eden programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih Geniş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.




Bu sayfayı yazdır

28.12.2023 16:37:56

Bu haber 293 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.155.200

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
377 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
581 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1694 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri