(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MEZARLIKLAR RAMAZAN’A, SAHİL YAZA YETİŞECEK

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 19 Kasım’da yaşadığı  aşırı sağanak ve tam fırtınada ağır hasar gören Mezarlıklar ve sahil bandında incelemelerde bulundu.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamalara göre Posbıyık, beraberinde Başkan Yardımcısı Tayyar Mendeş ve Mezarlıklar Müdürü Tayfun Özcan ile birlikte mezarlıklarda yaptığı inceleme sırasında yaptığı açıklamada, yaşanan felakette mezarlıklarda büyük hasarlar oluştuğunu, 150 ağacın yıkıldığını hatırlattı.

Onarım ve düzenleme çalışmalarının Ramazan Bayramı’na kadar tamamlanması talimatı veren Posbıyık, konuşmasında şunları kaydetti:

“Korkunç bir görüntü vardı. İstanbul’dan gelen ekiplerin de destekleriyle ekiplerimiz hiç durmadan büyük bir gayretle bu hale getirdiler. Herkes yardım etti. Demir çelikten de (Ereğli demir ve çelik Fabrikaları)  yardım aldık. Şuanda büyük oranda halletmiş durumdayız. Şuanda aileler geliyor, kendi mezarlarını tamir ettiriyorlar. Ama ihtiyacı olan, tamir imkanı olmayan aileler içinde belediye olarak biz tamiratına başlayacağız. Ekiplerimiz hala çalışmaya devam ediyor. Allah nasip ederse Ramazan Bayramı’nda burası pırıl pırıl halkın hizmetinde olacak.”

SAHİLDE İNCELEME

Posbıyık,daha sonra Sahil Bandına geçerek buradaki son durumu inceledi. Halka verdiği sözü tutacağını ve yaz ayında pırıl pırıl bir sahil olacağını tekrarlayan Posbıyık,

 “Şuanda ekiplerimiz eksiklikleri tamamlıyor. Yıkılan yerleri yapıyor. Yeni istinat duvarı ihalesine çıktık. Bu arada deniz kenarına ‘Helikopter Petonu’ olarak isimlendirilen düz beton yapacağız. Yaz ayında halkımızın rahat bir şekilde gezebileceği, eski ortamlardan daha güzel bir yenilik yapmak için bütün ekiplerimiz canla başla çalışıyor. Eskiyi yeni yapmak kadar zor bir şey yok ama yine bu sahili daha güzel hale getirmek için bütün gücümüzle çalışacağız.”

Belediyenin açıklamasında, Başkan Posbıyık’ın incelemeleri sırasında sahilde karşılaştığı bir çok vatandaş; “Biz sana güveniyoruz başkanım, sahili eskisinden daha güzel yaparsınız” dediği, Posbıyık’ın da, “Hiç merak etmeyin, her şey çok güzel olacak” yanıtını verdiği ifadeleri yer aldı.




Bu sayfayı yazdır

28.12.2023 12:14:51

Bu haber 445 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.157.166

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
379 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
582 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1698 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri