(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İlçedeki Ereğli Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında mesleki ve teknik eğitimi geliştirme, staj ve istihdam imkânları üzerine iş birliği protokolü imzalandığı bildirildi.

Okulun resmi internet sitesinde yer alan bilgilerde, meslekî ve teknik eğitim sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası meslekî yeterliliğe, meslek ahlâkına ve meslekî değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan ehil iş gücü yetiştirmeyi amaçladığı belirtildi.

Zonguldak genelinde Gemi İnşa alanında eğitim veren tek kurum olarak, sektörde yer alan firmalar ile iş birliği çalışmaları yapıldığı anlatılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu kapsamda, ‘Gemi İnşa’ sektöründe bölgemizde faaliyet gösteren ve ürettikleri gemi türleri ile alanında öncü firmalardan olan Ereğli Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile kurumumuz Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında mesleki ve teknik eğitimi geliştirme, staj ve istihdam imkânları üzerine “İş Birliği Protokolü” imzalanmıştır.

PROTOKOL NELERİ KAPSIYOR

Açıklamada, söz konusu iş birliği protokolünün ise şunları kapsadığı ifade edildi:

“Gemi Yapımı Alanı/Gemi İnşa programında öğrenim görmekte olan öğrencilerimize tersane bünyesinde staj yapma ve mezun olduktan sonra istihdam edilme imkânları sağlanacaktır.

Meslek öğretmenleri ve öğrencilerimize, Gemi İnşa sektördeki uygulama becerilerini arttıracak seminer, teknik gezi vb. faaliyetler düzenlenecektir.

Ereğli Gemi İnşa tersanesinde çalışan personelin eğitim ve niteliklerini artırmak üzere, mesleki ve teknik eğitim kursları düzenlenerek mesleki becerilerinin arttırılması sağlanacaktır.

Ereğli Gemi İnşa tersanesinde ihtiyaç duyulan taşçı, kaynakçı, montajcı, raspa-boya vb. nitelikli insan kaynağının oluşması için kurslar düzenlenerek, mesleki yeterlilik sertifikası alma imkânı sağlanacaktır.

Eğitim kurumumuzun atölye, laboratuvar ve eğitim tesisleri imkânlarının desteklenmesi ile daha nitelikli öğrenci, kursiyer ve personel yetiştirilmesi sağlanacaktır.”




Bu sayfayı yazdır

27.12.2023 17:50:03

Bu haber 810 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.449.384

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
964 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1120 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2226 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri