(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DETAYLI BİLGİ GELDİ!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde batan gemideki kayıp mürettebatın yakınlarının ilçedeki her türlü ihtiyaçlarının Valilik tarafından karşılanacağı bildirildi.

Valilik basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklmamada, Rusya Temryuk Limanı’ndan aldığı yükü İzmir’in Aliağa İlçesindeki Liman’a götürmük üzere yola çıktan Türk Bandıralı “Kafkametler” gemisi’nin, yaşanan aşırı sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Karadeniz Ereğli Limanı önüne demirlediği hatırlatıldı.

19 kasım’da gerçekleşen hava muhalefeti sırasında 12 mürettebatı bulunan geminin Askeri Limanı Mendireğine zarpmtıktan sonra saat 10.24’de battığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Geminin batması olayı sonrası kayıp olan 7 mürettebatı arama çalışmaları ile alakalı 13 Aralık saat 10.30’da Nene Hatun Gemisi Toplantı Salonunda Sayın Valimiz Osman Hacıbektayoğlu’nun başkanlığında, bölgede arama çalışmalarına katılan paydaş kurumlar ile değerlendirme toplantısı yapıldı. Akabinde kayıp mürettebatın yakınlarına arama çalışmaları hakkında bilgi verilmek üzere Bozhane Limanı’na geçildi. Burada 2 gündür çadırda kalan aile yakınlarına, arama çalışmaları ile ilgili ayrıntılı bilgi aktarıldı. Bilgi aktarımına müteakip Sayın Valimiz tarafından aile yakınlarına hava koşullarının kötü olması sebebiyle konakladıkları yerin ve koşulların uygun olmadığı açıklanarak, arama çalışmaları sürecini 19 Kasım’dan itibaren olduğu gibi bundan sonrada ister kendileri için tahsis edilen kamu misafirhanelerinde veya istedikleri otelde takip edebilecekleri, tüm ihtiyaçlarının Valiliğimiz tarafından karşılanacağı ve arama çalışmaları hakkında bilgilendirmenin düzenli olarak yapılacağı, hususları iletilmiştir.”

Kayıp Mürettebattan Ömer Habip’in ailesi, Bozhane Barınağı mendireğinde çadır kurup ateş yakarak, “Şehitlerimizi Almadan Gitmiyoruz” yazılı pankart açmışlardı.




Bu sayfayı yazdır

14.12.2023 18:01:53

Bu haber 571 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.208.090

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
519 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
715 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2028 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri