(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÜLÜÇ'TEN RENKLERİN DİLİ..

Zonguldak’ın Ereğli İlçesine bağlı Gülüç Beldesindeki Emin Ayhan Ortaokulu’ca “Renklerin Dili” isimli resim sergisi açıldı.

Atatürk Kültür Merkezi Vedat Sergi Salonu’nda 11 Aralık’ta gerçekleştirilen açılışta konuşan Okul Müdürü Ayşe Akar Elekoğlu, Okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Fatma Zehra Bakkaloğlu tarafından hazırlanan sergide 99 eserin yer aldığını söyledi.

Çoğunluğu okul öğrencilerinin çizdiği resimler arasında Bakkaloğlu’nun 4 eserinin bulunduğunu anlatan Akar Elekoğlu, şöyle dedi:

“Gülüç Emin Ayhan Ortaokulu olarak, her öğrencinin yeteneklerini geliştirebileceği bir okul hayali ile yola çıktık. Özverili öğretmen kadromuzla okulumuzda öğrencilerimizin akademik başarının yanında, ülkesine ve milletine bağlı, çevresine duyarlı, spor ve sanatla ilgilenen bireyler olması için çaba sarf ettik. Şu anda açılışını yapacağımız ‘Renklerin Dili’ adlı sergimiz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü kendimize kılavuz ederek resim be müzik öğretmenimizin rehberliğinde öğrencilerimizin yeteneklerinin ürünüdür. Geleceğin sanatçıları öğrencilerimizi ve bizleri bu sergi açılışında yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Ereğli Belediyesi Başkan Vekili Ergün Düzgün, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, Bazı Belediye Meclis Üyeleri, Gülüç beldesi muhtarları, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile kalabalık vatandaş katıldı.

Gülüç Emin Ayhan Ortaokulu Müzik Öğretmeni Didem Pınar Erdoğdu şefliğinde okul öğrencilerinden oluşan grubun müzik dinletisi sunduğu sergi 17 Aralık tarihine kadar gezilebilecek.

NE TÜR ESERLER VAR?

Okulda eğitim gören öğrencilerin birkaç yılın çalışmalarından oluşan 99 adet eserde tuval üzeri akrilik boya çalışması, kil çalışmaları ve taş boyama çalışmaları yer alıyor.

Eserler; PopArt sanat akımı örnekleri, geometrik çizimlerden oluşan tuvaller, çizgi film karakterleri, Jackson Pollock tarzı sıçratma tekniği ile yapılan tuval çalışma örnekleri, kaynaştırma öğrenci çalışmaları, Bilsem öğrencisi Hatice Müşerref Çilbaş’a ait çalışmalar, ünlü yabancı ve yerli ressamların eserlerinin röprodüksiyon çalışmaları, karakalem tekniği ile yapılan çalışmalar, taş boyama çalışmaları, Hitit Kralı 2. Şuppiluliuma’ya ait kil çalışmaları ve Görsel Sanatlar öğretmeninin dört adet çalışmasından oluşuyor.

HATAY DEPREMİNE EMPATİ UYANDIRMAK İÇİN

Özellikle sergide dikkat çeken Hitit Kralı; öğretmenin Hatay depreminden sonra öğrencilerde empati oluşturmak, Hatay’ı tanıtma amaçlı dersine dahil ettiği bir konu oldu.

Hitit Kralı 2. Şuppiluliuma; fal taşı gibi açık gözleri, 1.5 metre yüksekliğinde yaklaşık 1.5 ton ağırlığında. Komik gözlere ve minyatür boyuta sahip heykelin gözleri, özel olarak vurgulanmaya çalışılmış. Bir elinde mızrak, bir elinde başak tutması ise; hem savaşmayı hem de üretmeyi, kendi halkı için prensip olarak kabul ettiğini simgeliyor. Tarihi mekânlarda öğretim konusu kapsamında görsel sanatlar öğretmeni sanal müze ile heykeli tanıtmış, kralın hayatını keşfetmelerini sağlamış ve sonunda ise kralın küçük heykel çalışmalarını öğrenciler yaparak bir ürün ortaya koydular. Hitit Kralı adeta okulda tanınarak, okulun fenomeni haline geldi.




Bu sayfayı yazdır

14.12.2023 17:26:37

Bu haber 738 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
15.12.2023 03:20:02
Özlem korkmaz diyor ki;

Sergi çok güzeldi.Başta müdürümüz Ayşe Akar Eleklioğlu,öğretmenlerimiz ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum.Okulumuz adına düzenlenen çok güzel bir sergiydi.
14.12.2023 17:53:35
Selin DİKMENLİ diyor ki;

Okulumuz Gülüç Emin Ayhan ORTAOKULU müdüremiz Ayşe Akar Elekoğluna, Resim öğretmenimiz Fatma Zehra Bakkalogluna bu güzel etkinliklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.




Şu anda 25 kişi online
Toplam ziyaret : 76.449.108

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
964 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1120 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2226 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri