(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZBEÜ’DE BOŞ ‘AN’ YOK!

(Haber: Fikri Kapan) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ) çeşitli etkinlik ve programlargerçekleştirildiği bildirildi.

Üniversitenin Basın yayın ve Halkla İlişkiler koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamalara göre, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer,  “Genç Ofisler Kültür Buluşmaları”nda Mısırlı öğrencilerle bir araya geldi, 9. İskilip Gücü Ankara Buluşması’na katıldı.

Yeşil Sanayi Projesi kapsamında bölgedeki sanayicilerin proje geliştirme süreçlerine destek vereceğini açıklayan ZBEÜ’nün uhdesindeki “ZBEÜ Teknopark”, TÜBİTAK Marmara Teknokenti Gıda Kümelenmesi’ne dahil oldu

MISIRLI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Farabi Genç Ofis’te düzenlenen Genç Ofisler Kültür Buluşmaları’nda, üniversitede öğrenim gören Mısırlı öğrenciler, etkinlikte bir araya geldikleri Rektör Özölçer’e ülkelerini tanıttı.

Mısır’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini yansıtan serginin gezilmesiyle başlayan etkinlikte Mısırlı öğrenciler ülkelerinin tarihi, kültürel zenginlerini anlatan sunum gerçekleştirdi.

Rektör Özölçer, burada yaptığı konuşmada, söz konusu etkinliğin üniversitede eğitim alan yabancı öğrencilerin ülkelerinin kültürel zenginliklerini paylaştığını hatırlatarak, “bu etkinlik, öğrenciler arasında anlayış ve dayanışmayı artırıcı bir ortam sunmaktadır. Bu tür etkinlikler, kültürel çeşitlilikleri anlamak ve birbirimizi daha yakından tanımamıza fırsat tanıyor" dedi.

Etkinliğe Özölçer’in yanı sıra, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İSKİLİPLİLER BULUŞMASINDA

Rektör Özölçer, İskilipgücüEğitim Kültür Sanat Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen 9. İskilip Gücü Ankara Buluşması’na katıldı.

İskilip Gücü Eğitim Kültür Sanat Gençlik ve Spor Kulübü, geleneksel hale getirdiği Ankara buluşmalarının bu sene 9.sunu düzenledi ve Altındağ Belediyesi Kültür Sarayında 9’uncusu düzenlenen buluşmayla ilgili görüşlerini aktaran Özölçer, bu tür etkinliklerin, kültürel bağların güçlenmesine ve dayanışmanın artmasına önemli bir katkı sağladığını belirtti.

Etkinlikte; Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı Onursal Başkan Necdet Portakal, İskilipliler Derneği Başkanı Salih Şerbetçi, ZBEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bayram Gökbulut,  yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda İskilipliler yer aldı.

ZBEÜ, YEŞİL SANAYİYE DESTEK VERECEK

ZBEÜ bünyesindeki Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Dünya Bankası, TÜBİTAK ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilen Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Lansman toplantısına katıldı.

ZBEÜ Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi, bölgelerinde faaliyet gösteren sanayicilere proje geliştirme konusunda destek sağlamayı amaçlıyor. Projenin toplam bütçesi 450 milyon dolar olarak belirlendi.

Yeşil Sanayi Projesi, ZBEÜ'nün bölgesel ekonomiye, çevre dostu teknolojiye ve sürdürülebilir üretime katkıda bulunma çabalarına önemli bir ivme kazandıracak. Proje, bölgedeki sanayicilerin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet avantajı elde etmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Bu arada, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Teknokenti'ni ziyaret ederek, Gıda Kümelenmesine katılım sağlayan ZBEÜ Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi Yönetimi, aynı zamanda TÜBİTAK Marmara Teknokenti Gıda Kümelenmesi’ne dahil oldu.

Bu birleşme ile bölgedeki gıda sektörüyle ilgili çeşitli paydaşların işbirliği yapmasını teşvik ederek, inovasyon ve bilimsel gelişimi desteklemeyi amaçlanıyor.




Bu sayfayı yazdır

11.12.2023 10:55:49

Bu haber 360 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.449.830

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
964 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1120 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2226 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri