(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KIZILCAHAMAM’DA TOPLANDILAR

(Haber: Fikri Kapan) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetici ve Temsilci Eğitim Seminerlerine başlandığı bildirildi.

Sendikanın basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, birincisi 8-10 Aralık tarihleri arasında Ankara’nın Kızılcahaman İlçesinde düzenlenen seminere GMİS Başkanı Hakan Yeşil salondakilerin alkışları ve sloganları arasında girdi.

Açılışında saygı duruşunda bulunulan ve İstiklal Marşı okunan seminerde açılış konuşmasını yapan  GMİS Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, örgütlenme ve eğitim çalışmaların önem verdiklerini belirterek, “Hocalarımız sizlere burada bilgiler aktaracak. Bizim de sizlerden beklediğimiz iş yerlerine gittiğinizde bu bilgileri arkadaşlarımıza aktarmanız. Dolayısıyla siz tabandan yukarıya sorun ve sıkıntıları bize anlatıyorsunuz” dedi.

YEŞİL: MÜCADELE BİLGİ VE EĞİTİMLE OLUR

GMİS Genel Başkanı Yeşil ise güçlü sendikal mücadelenin bilgi ve eğitim ile olabileceğini savunarak, şunları kaydetti:

“Bundan 4 yıl önce çıktığımız bu yolda dedik ki bazı şeyleri değiştirelim; Sendikanın yönünü, vizyonunu değiştirelim. Güçlü bir sendika olalım. İşçisiyle, emekçisiyle birlikte olan, beraber olan, iç içe olan, dertleşebilen sendika yönetimi oluşsun dedik. Çok şükür bunu başardık.
Sendikamızın 18’inci Genel Başkanı olarak bana tekrar üst üste ikinci defa görev veren sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Güçlü bir sendika mücadele ile olur. Mücadele de bilgi ve eğitim ile olur. Biz bu eğitimlere göreve geldiğimizden beri niçin önem veriyoruz; İşte bu zorlu yollarda nasıl beraber yürürüz, nasıl mücadele ederiz, sendikamızı nasıl güçlendiririz, birlik ve beraberliğimizi nasıl sağlarız kavgası içindeyiz.

İYİ BİR DÖNEM GEÇİRDİK

Madenci feneri her zaman yanmaya devam ediyor. Çünkü biz Türkiye ekonomisine katkı veren, mücadele eden, yerin yüzlerce metre altında, yer üstünde canla başla çalışan emekçileriz. Tabii bunun da karşılığını almak istiyoruz. Çok iyi bir dönem geçirdik. Çalışma Bakanlığımızla, Enerji Bakanlığımızla iyi ilişkiler kurduk ve yıllardır hak ettiğimiz halde alamadığımız hakların çoğunu bizlere destek veren arkadaşlarımız, büyükleriniz sayesinde, birlikte mücadelemizle çok şükür aldık.”

Seminerin ikinci bölümünün açılışını yapan Yeşil, iş sağlığı ve iş güvenliğinin olmazsa olmazlarından biri olduğunu ifade ederek “Biz yıllardır bedel ödemiş insanlarız. Bir daha bedel ödemek istemiyoruz” diye konuştu.

Seminerde; yapan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin, “Türkiye'de Sendikalar ve Sendikal Kavramlar” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Uzmanı Burak Yasun ise “Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri-Güvenlik Kültürü” konulu sunum yaptılar

GMİS Genel Başkanı Hakan yeşil’in konuşmacılara Minyattür Madenci Heykeli takdim ettiği seminere; GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, şube başkan ve yöneticileri ile işyeri temsilcileri katıldı.




Bu sayfayı yazdır

11.12.2023 10:07:38

Bu haber 417 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 76.230.191

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
640 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
826 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2038 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri