(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

O GÜNÜ KUTLADILAR!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, 19 Kasım’da yaşanan afet nedeniyle ertelenen “Öğretmenler Günü kutlamaları gecikmeli olarak gerçekleştirildi.

Okullardan; Cumhuriyet Ortaokulu, Merih Şuğle Ortaokulu ile Pestilci Ortaokulu ve Erdemir İlkokulu ile Kavaklık İlkokullarında 24 Kasım’da gerçekleştirilmesi planlanan kutlamaların, 19 Kasım’da yaşanan aşırı sağanak yağış ve beraberindeki “Kasırga” denilebilecek seviyeye ulaşan fırtınanın Karadeniz Ereğli’de olumlara neden olacak kadar ağır geçmesi, “ertelenmelerine” gerekçe olmuştu.

CUMHURİYET MÜHENDİSLER'DE

İlçede hayatın normale dönmeye başlaması ile birlikte, okullarda “en değerli varlıklarımız” olan öğretmenlerimizin günlerini kutlamaya başladı.

Cumhuriyet Ortaokulu idari ve öğretmen kadrosu, ilk kutlamaya okul binasında pasta keserek gerçekleştirdi.

Okul Müdürü Kadir Korkmaz, Öğretmenler Odasındaki kutlamada yaptığı konuşmada,

öğretmenliğin “en kıymetli meslek” olduğunu savunarak, “çünkü bizler toplumun yol göstericileriyiz. Ülkemizin geleceğini şekillendiriyoruz. Her şeyden önemlisi hayatlara dokunuyoruz. Bu görevi yerine getiren tüm arkadaşlarımızın Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Korkmaz pastanen kesim için ise okulun en kıdemli öğretmenleri Ahmet Cakcak ile Mehmet Döngel’i davet etti. Öğretmenlerin kestiği pasta, birlikte yenildi.

Kutlama etkinliği ile Erdemir Mühendisler Derneği Lokalinde yapıldı. Okul Müdürü Korkmaz, buradaki konuşmasında, Burada öğretmenlerin isteği üzerine konuşan Türkçe Öğretmeni Cakcak’ın esprili sözleri neşeli dakikalar yaşanmasına vesile oldu.

Bu arada yakın dönemde farklı okullara atanan öğretmenlerin de davet edildiği gecede yenilen yemekle birlikte eğlenildi.

MERİH ŞUĞLE TEKNİKERLER'DE…

Karadeniz Ereğli’deki Meruh Şuğle Ortaokulu öğretmenleri de kutlamanın eğlence kısmını ileri tarihe bırakan okullardan olmuştu.

Aynı gerekçe ile ertelenen kutlamalar Okul Müdürü Üçler Barıkaya’nın katılımı ile Öğretmenler Odasında başladı.

Sarıkaya, öğretmenlik mesleğinin “kutsallığından” bahsettiği konuşmasında, geleceğe; ülkenin bölünmez bütünlüğünü soruyan, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşatılmasını sağlayan, Türk örf, adet ve ananelerini en iyi şekilde algılayan öğrenciler yetiştirme gayretinde olduklarını belirterek, “bu uğurda siz öğretmenlerimizin gösterdiği büyük gayreti yakından görüyor ve kutluyorum” diye konuştu.

Öğretmenlerin bir birlerine küçük hediler sunduğu etkinlikte, öğrenci velilerinin getirdiği çeşitli yiyecekler birlikte yenildi.

Merih Şuğle Ortaokulu öğretmenleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlamalarını 8 Aralık’ta Erdemir Teknikerler Derneği’nde yaptı.

Okul Müdürü Sarıkaya’nın şehir dışında olması nedeniyle katılamadığı gecede; Okul Müdür Yardımcıları, öğretmenler ile okul personeli yer aldı.

Okulda matematik Öğretmeni Meryem Sali’nin günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptığı gecede; şiirler okundu, Ali Rıca Binboğan’nın “İlk Öğretmenim” şarkısı, Müzik Öğretmeni Şeyda Bahser Bilgin’in piyanosu eşliğinde koro halinde öğretmenler tarafından seslendirildi.

Halk oyunları, Zeybek gibi oyunlar oynanan gece birlikte yenilen yemekle tamamlandı.

PESTİLCİ ORTAOKULU, BİNASINDA KUTLADI

İlçedeki Pestilci Ortaokulu ise 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü okul binasında kutlamayı tercih etti.

Okul Müdürü Ömer Alagöz, Öğretmenler Odasındaki kutlamada yaptığı kısa konuşmada, öğretmenliğin zor ve meşakkatli meslek olduğuna vurgu yaparak, “ancak üstlendiği görev dolayısıyla onur veren, haz duyulan ve gurur yaşatan mesleğimizi çok seviyoruz. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Müdür Alagöz, üzerinde okul arması bulunan pastayı, okul öğretmenlerine kestirirken, her birine küçük hediyeler takdim etti.

ERDEMİR’İN TERCİHİ DE MÜHENDİSLER LOKALI'YDİ…

İlçenin köklü okullarından Erdemir İlkokulu de Öğretmenler Günü kutlamasına Erdemir Mühendisler Derneği’nde yaptı.

Erdemir İlkokulu Müdürü İlker Kıbrıs, burada yaptığı konuşmada, ailelerin küçük yaşta kendilerine emanet ettiği çocukları hayata en iyi şekilde hazırlama mücadelesi verdiklerini savunduğu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Başöğretmenimiz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Geleceğimizin teminatı” dediği çocuklarımızın, ana kucağından sonra ilk tanıştığı isimler öğretmenlerdir. Bu bilinçle bize emanet edilen yavrularımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlama adına her öğretmenimizin ayrı ayrı gayret gösterdiğini biliyoruz. Köklü geçmişe sahip okulumuzda da yavrularımızın en iyi şart ve koşullarda yetişebilmesi, öğrenimlerinin yan ısıra sıra iyi birer eğitim alabilmeler için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Gösterdiğiniz üstün gayretinizden dolayı sizleri tebrik ediyor; 24 Kasım Öğretmenler Günümüzü kutluyorum.”

Birlikte yenilen yemeğin ardından öğretmenler çalan müzik eşliğinde eğlendi.

KAVAKLIK İLKOKULU; ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Kavaklık İlkokulu ise Öğretmenler Günü’nü ‘daha burak’ kutlayan okullardan oldu.

19 Kasım afetinden etkilenen okullar arasında an ağırını yaşayan ve çatısı uçan okul, buna rağmen Öğretmenler Günü’nü kutlamayı ihmal etmedi.

Okuldaki tamirat dolayısıyla bir başka mekanın tercih edildiği kutlamada konuşan Okul Müdürü Ömer Telli, zor günlerden geçtiklerini söyledi.

İlçede ve okullarında yaşanan afetin ağır bedelini ödediklerine değinen telli, “tüm bunlara rağmen, her birimizin ayrı ayrı onur ve gururunu yaşadığımıza emin olduğumuz öğretmenlerimizin gününü kutlamayı unutmadık. Öğretmenlik, bir ülkenin geleceğine imza atmak demektir. Çünkü ülkemiz, bizlerin ellerinde yetişen, bizlerden aldıkları bilgilerle beyinlerini dolduran yavrularımızın yönetiminde varlığını sürdürecek. Bu hedefte mücadele eden fedakar; bir o kadar da gururlu öğretmenlerimizin gününü kutluyorum” dedi.

Müdür Telli, birlikte kutlama pastası kesilen etkinlikte, meslekten emekli öğretmenlere plaket takdim etti, birlikte yemek yenildi.

Bu arada, Okulların kutlama etkinliklerinde yaşananlar ise bazı öğretmenler tarafından cep telefonları ile kayıt altına alınarak, sosyal hesaplarda paylaşıldı.

 




Bu sayfayı yazdır

10.12.2023 17:07:59

Bu haber 858 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.449.647

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
964 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1120 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2226 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri