(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZBEÜ'DE ETKİNLİKLER...

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Üniversitenin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamalara göre; “Hayata Şiirden Bakmak” söyleşisi yapıldı, ZBEÜ Ev sahipliğinde TÜRKAY Konseri verildi, ‘Mandala’ Sergisi açıldı.

HAYATA ŞİİRDEN BAKMAK…

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Karaelmas Buluşmaları kapsamında TRT’de "Can Veren Pervaneler" programını hazırlayıp sunan Yazar Hayati İnanç ile “Hayata Şiirden Bakmak” konulu söyleşi gerçekleştirmek üzere geldiği Zonguldak’ta, ZBAÜ Rektörü Özölçeri’i ziyaret etti.

Yazar İnanç, Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide, divan edebiyatından beyitlerle gündelik hayatı yorumladı.

İnsanların Allah'ı anarak, iyilik yaparak, yaptığı iyiliği unutarak ve kendisine yapılan kötülüğü unutarak mutlu olabileceğini dile getiren İnanç, kelimelerin manasında bin yıllık bir kültür aktarımının olduğuna dikkat çekti.

İnanç, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirtti ve çok düşünüp öz konuşmak gerektiğine dikkat çekti.

Söyleşi sonunda Rektör Özölçer’in İnanç’e bölge takdim ettiği söyleşiyi; Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Prof. Dr. Servet Karasu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Müdürü Muharrem Kiraz, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, akademisyenler, öğrenciler ile vatandaşlar izledi.

Söyleşi öncesinde ise ZBEÜ İlahiyat Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Metin Gündoğdu, ney dinletisi verdi.

TÜRKAY BEĞENİ İLE DİNLENDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Komutanlığı bünyesindeki Türk Armoni Yıldızları Orkestrası’nın (TÜRKAY), ZBEÜ Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konseri, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, eşi Seran Özölçer, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Prof. Dr. Servet Karasu, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.

Şef Bando Yarbay Kerimcan Nayman’ın yönetimindeki orkestra, Aşık Veysel, MFÖ, Cem Karaca, Mor ve Ötesi, Sertap Erener gibi sanatçıların şarkıları başta olmak üzere yerli ve yabancı şarkılar seslendirdi.

Konserde, ZBEÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri, Türk Armoni Yıldızları Orkestrası ile birlikte Doç. Dr. İlker Kömürcü’nün yazıp bestelediği 100. Yıl Marşını söyledi.

Rektörü Özölçer, Türk Armoni Yıldızları Orkestrasını üniversitede ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, orkestra üyelerine, dinleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattıkları için teşekkür etti.

MANDALA ZERGİSİNİ ZİYARET

Diğer yandan, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Ahmet Erdoğan SHMY öğretim elemanı Musa Özsavran ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tülay Kuzlu Ayyıldız Koordinatörlüğünde Farabi Genç Ofis’te düzenlenen ‘Çizimin İçindeki Huzur, Mandala’ sergisini ziyaret etti.

Öğretim Görevlisi Dr. Musa Özsavran’ın ‘Mandala sanat terapisinin özel gereksinimi olan çocukların annelerinin konfor düzeyine etkisi; Randomize kontrollü çalışma’ başlıklı doktora tezinden ele edilen eserlerden oluşan sergiyi gezen Rektör Özölçer, sanatın iyileştirici gücünün önemine değinerek Engelliler Haftasında böylesi anlamlı bir sergi düzenledikleri için öğretim elemanlarını tebrik etti.

Ziyarette Rektör Özölçer’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz eşlik etti.




Bu sayfayı yazdır

6.12.2023 15:40:24

Bu haber 341 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.446.313

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
961 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1118 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2225 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri