(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZBEÜ İLE ÇİN İŞE CİDDİ SARILDI

(Haber: Fikri Kapan) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (ZBEÜ), “Kalın Kömür Damarı Madenciliği Çalıştayı” düzenlendiği bildirildi.

Üniversitesin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ZBEÜ’nün ikili işbirliği anlaşması imzaladığı Çin Madencilik ve Teknoloji Üniversitesi – Beijing (CUMTB) ile ortaklaşa düzenlenen çalıştay, ZBEÜ Tahir Karauğuz Konferans Salonunda yapıldı.

ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, saygı duruşunda bulunulan açılışta yaptığı konuşmada, oluşturulan işbirliği ile Çin - Türkiye Kalın Kömür Damarı Madenciliği Araştırma Merkezinin kurulması yönünde önemli adımlar atıldığını dile getirerek “Ortak çabalarla kurulacak bu merkezin Türkiye'de kömür madenciliği alanına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

CUMTBMaden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. YangLi’de, yapılan işbirliğinin önemine değinerek ZBEÜ’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Prof. Li, CUMTB’yi tanıtıcı sunumunun ardından üniversitelerinde kömür madenciliğine yönelik yaptıkları proje ve kullandıkları teknolojileri anlattı.

ZBEÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özarslan ise Zonguldak kömür havzasının özellikleri ve kömür üretiminde karşılaşılan güçlükler ile ilgili, CUMTB öğretim üyesi Prof. Jiachen Wang, Çin’deki kalın kömür damarı madenciliği teknolojileri ve CUMTB’nin bu teknolojilerin geliştirilmesine verdiği katkılar ile ilgili sunum yaptı.

Teknik sunumların ardından çalıştay, soru-cevap bölümü ile sona erdi. Çalıştaydan elde edilecek sonuçların Çin’in kömür madenciliği alanında en önde gelen üniversitesi olan CUMTB ile ortak kurulacak ‘Kalın Kömür Damarı Madenciliği Araştırma Merkezi’ ile sonuçlanması ve böylelikle ve madencilik alanında Türkiye sanayisi ve ekonomisine önemli katkılar sağlanması hedefleniyor.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, CUMTB öğretim üyeleri Prof. Jiachen Wang, Dr. XuejieDeng, Dr. Jinwang Zhang, TTK mensupları, Zonguldak’ta faaliyet gösteren özel kömür işletmelerinin temsilcileri ve akademisyenler katıldığı çalıştayın ardından ZBEÜ Maden Mühendisliği ve Amasra Hattat Madencilik ziyaret edildi.




Bu sayfayı yazdır

4.12.2023 12:54:37

Bu haber 416 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.447.511

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
962 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1119 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2225 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri