(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ONARIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde etkili olan Sağanak yağışlı fırtına nedeniyle merkez ve köylerdeki çok sayıda okulda hasarlar meydana geldi.

LİSELERDE DURUM

Edinilen bilgilere göre; Ereğli lisesi, Borsa İstanbul Anadolu lisesi, Pere Reğis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karadeniz Ereğli Anadolu lisesi, 15 Temmiz Şehitleri Anadolu İmam Hatip lisesi, Alemdar Anadolu Lisesi, Güneşli Çok Programlı Lise, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Lise, Rehberlik Araştırma  Merkezi (RAM) ile Ereğli Özel Eğitim Uygulama Okulu binalarının çeşitli yerlerinde hasarlar oluştu.

ORTAOKULLARDA DURUM

Yine Ortaokullarda da; Cumhuriyet Ortaokulu, Kandilli Ormutçuk Ortaokulu, Bölücek Kadir-Nevişet Kameroğlu Ortaokulu, Gülüç Emin Ayhan Ortaokulu, Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu, Ormanlı Çpal Ortaokulu, Gülüç Vesile Dikmen Ortaokulu, Kızılcapınar Ortaokulu binalarında da olumsuzluk yaşanırken, Merih Şule Ortaokulu’nun ise okul binasını belirleyen tel örgüleri fırtınadan zarar gördü.

İLK OKULLARDA DURUM

İlçe genelindeki İlkokullarda ise Kavaklık İlkokulu başta olmak üzere Erdemir İlkokulu, İhsan Yılmaz İlkokulu, Nimet İlkokulu, Ömerli İsmail Canbaz İlkokulu, Şehit Noyan Aydın İlkokulu, Bölücek Kadir-Nevişet Kameroğlu İlkokulu, Bakırlık Çınar Boru İlkokulu, Danişmentli İlkokulu, Kurtlar İlkokulu, Kayabaşı Alemdar İlkokulu ve Kızılca İlkokulu binaları da, yaşanan fırtına ve sağanaktan olumsuz yönde payını aldı.

ÇATILAR UÇTU, CAMLAR KIRILDI, ASANSÖRLER ARIZALANDI

İlçe genelindeki okulların bazılarının çatıları tamamen yada kısmen uçarken, yaklaşık tamamının çatı mebranları hasar gördü. Hemen hemen tamamında su sızıntıları yaşanan okullarda bazı binalarda camlar kırıldı, sınıflar su altında kaldı. Çatılardan uçan kereste ve kaplama parçaları çevreye yayıldı.

Çevrelerinde yıkılan ağaçlardan olumsuz etkilenen zarar gören okulların yanı sıra, dış kaplamalarında da hasarlı okul binalarına rastlandı. Hasar oluşan okullarda olası tehlikelere karşı doğalgaz ve elektrik hatları kapatıldı. Hasarsız okul binalarının azınlıkta kaldığı İlçede, hasarlı binaların çatı ve diğer olumsuzluklarının giderilmesi çalışmalarına ise başlandı.

 Bilindiği gibi Zonguldak Valiliği, fırtınanın ardından bir gün (20 Kasım) tatil ettiği okulları, hasarların artış göstermesi nedeniyle 2 gün (20-21 Kasım) daha tatili uzatmıştı.




Bu sayfayı yazdır

21.11.2023 13:16:22

Bu haber 1249 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 28 kişi online
Toplam ziyaret : 76.447.445

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
962 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1119 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2225 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri