(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ARSLANBOĞA ÇALIŞTAYDAYDI...

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa’nın, Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesinin (MİSGEP) “Saha Raporunun Hazırlanması Çalıştayı”na katıldığı bildirildi.

GMİS Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGGM)  tarafından yürütülen çalıştaya katılan Arslanboğa, grup çalışması sonunda yaptığı sunumda maden işçilerinin sorunları, sendikalaşmanın önemi, sendikaların işçi ve işveren için önemi konularında görüşlerini paylaştı.

Arslanbuğa, sendikaların işveren ile işçi arasında köprü görevini gördüğünü belirttiği konuşmasında ise şunları kaydetti:

"İşverenler, sendikalaşmanın önemini daha iyi kavrayabilmesi için ilgili bakanlıklar ve devlet tarafından desteklenen projeler geliştirilmelidir. Devletin sendikalaşma konusunda gerekirse işverenleri teşvik etmesi, sendikalaşmanın önünü açacak çalışmalar yapmalıdır. Ayrıca iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesine daha fazla katkı vermek için sendikalarda çalışan İş Güvenliği Uzmanlarının hukuksal anlamda ilgili mevzuatta yer almasını önerdik. İşçi, işveren ve devlet üçlüsünün çözüm odaklı çalışmasını talep ettik. Ayrıca işyerlerinde çalışanların psikolojik durumlarının da takip edilebilmesi amacıyla işverenlerden psikolog hizmeti sağlamasını gündeme getirdik. Bunun gibi birçok konuyu ilgili paydaşlarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak çok verimli bir çalıştay gerçekleştirildi. Bu projeyi hayata geçiren tüm yetkililere, ilgili bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Çalıştayın tüm çalışanlara faydalı olmasını, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının azaltılması yönünde katkı sağlamasını temenni ediyorum."

ÇALIŞTAYDA NELER GÖRÜŞÜLDÜ?

GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa’nın sendikanın teknik müdürünün yanı sıra sendika, işverenler ve bakanlık temsilcileri ile iş güvenliği uzmanlarının katıldığı çalıştayda; madencilik sektöründe, sendika bilinirliğinin artırılabilmesi, çalışanların sendikaya üye olmak istememe nedenlerinin ortadan kaldırılabilmesi ve ülkemizde sendika üyelik oranlarının artırılabilmesi ve ilgili taraflar nezdinde neler yapılabilir, iş kazaları ve meslek hastalıkların önlenmesi için başta sendikalar olmak üzere ilgili tarafların yapması gerekenler ve sendikaya üye olmanın İSG uygulamaları üzerindeki olumlu etkilerinin artırılması için oluşturulan grup çalışmalarında tarafların görüş ve önerileri ele alındı. 




Bu sayfayı yazdır

5.11.2023 10:20:40

Bu haber 439 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.252.758

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
651 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
920 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2047 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri