(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DEPREM NEDENİYLE ERTELENMİŞTİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde gerçekleştirilen “Belma Şahin Konseri”nde duygu, eğlence, coşku bir arada yaşandı.

İlçedeki Erdemir Mühendisler Derneği’nde, seçkin davetlinin katıldığı konserde sahne alan “Ereğlili Sanatçı” Şahin, seslendirdiği eserlerle salondakilere duygu ve coşkuyu bir arada yaşattı.

Karadeniz Ereğlili olması vesilesiyle, hemen hemen tamamını tanıdığı davetlilerin masalarını ziyaret ederek şarkılarını seslendirdi.

DUYGULANDI!

Aynı zamanda, ilçedeki yerel sanatçılar arasında ‘duayen’ konuma gelen Selma & Vural Şahin çiftinin kızları Belma Şahin, ziyaret ettiği masalardan birinde ise duygulandı.

Masada, çocukluğunda zaman zaman yanında bulunduğu ve “bana çok baktı, çok ekmeğini yedim” diyerek “Cici Annem” diye hitap ettiği Fatma Özbirinci’yi gören Şahin, duygulanarak seslendirdiği eseri de yarıda gemsek zorunda kaldı.

Kendisine çiçek takdim eden “Cici Anne”sinin ellerinden öpen Ereğlili sanatçı Belma Şahin, daha sonra programına devam etti.

EĞLENCE COŞKUYA DÖNÜŞTÜ

Şahin’in repertuarındaki eserlerin ardından davetlilerin de isteklerine yanıt verdiği gecede zaman zaman duygulu şarkılar söylendi, eğlence kısmında ise coşku adeta ‘tavan’ yaptı.

Şarkılara eşlik eden davetliler, çalan hareketli eserlerde ise bol bol oynadılar. Belma Şahin, bir eseri ise anne ve babası ile birlikte seslendirdi.

Yemekli gecede yer alan davetliler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendiler.

CİCİ ANNE’Yİ GÖRÜNCE AĞLADI

Karadeniz Ereğlili sanatçı Belma Şahin, programının ardından Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Zaten çok duygu dolu bir gündeyiz. 100 yıl önce Cumhuriyet ilan edilmiş, kuruluşunun 100. Yılını kutlayacağız. Ve ben böyle bir günde Ereğli’de olmanın heyecanını yaşıyorum. Ben Cumhuriyeti, Atatürk’ü, bunların hepsini burada sevdim. İlkokul öğretmenim sevgili Neval Hocam bunları çok güzel anlatmıştı. O yüzden burada olmak çok önemliydi. Bir taraftan da salonda, aynı zamanda babamın da yengesi benim ‘Cici Annem’ vardı. Küçüklüğümde bize çok bakmıştı. Onu görünce kendimi tutamadım. İlkokul, lise arkadaşlarım, çok uzun zamandır görmediğim birçok tanıdığım insanlar salondaydı. Hepsi bir arada çok hoş ve güzel şeyler oldu.

-Güzel İletişim Kurduk-

Davetlilerle karşılıklı iletişim içinde olduğunuzda her konser güzel geçiyor. Burada zaten bildiğim ve içinde büyüdüğüm bir topluluk vardı. O yüzden hep birlikte güzel şarkılar söyledik, eğlendik. İnşallah bundan sonra da üst üste gelirim.”

GALİBA BAŞKAN DEĞİŞİNCE..!

Yeni bir şarkı çalışmalarını sürdürdüğünü, yakın zamanda da müzikseverlere sunacağını anlatan Belma Şahin, Hakimiyet Muhabirinin, “Karadeniz Ereğli’deki festivallerde sahne almayı düşünürmüsünüz” şeklindeki sorusuna ise “Buranın festivalinde sahne almam için galiba belediye başkanı değişince olabilecek gibi görünüyor. Çünkü kendisi sansasyon seviyor” diye yanıtladı.

YÜKSELEN’DEN TEŞEKKÜR

Bu arada, gecenin organizesinde katkısı bulunan Zuha l Yükselen ise geceye ilişkin değerlendirmesinde şöyle dedi:

“herkes mutlu olduysa biz de çok mutlu oluruz. Benim için çok değerli olan Vural ailesinin kızlarının ilçemize gelmesi organizasyonunda görev almış olmamdır. Beni de asla yanıltmadı. Bizler güzel şeyler yapıyoruz. Belma Şahin de bu güzel çalışmalarımızdan biriydi. Cumhuriyetimizin 100. Yılında yüzümüzü çok güzel güldürdü. Kendisine çok teşekkür ediyorum.”

Yükselen, aynı zamanda Şefliğini yaptığı Erdemir Musıki ve Folklor Derneği Türk sanat Müziği Korosu’nun da yeni dönem çalışmalarına başladığını, Ocak 2024’te de konser yan ısıra yemekli-müzikli geceler yapmayı planladıklarını, müziğe gönül verenleri aralarına beklediklerini sözlerine ekledi.




Bu sayfayı yazdır

31.10.2023 15:17:38

Bu haber 1002 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 76.131.934

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
251 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
564 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1479 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri