(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TAVŞANLI’DA TEMSİLCİLİK AÇTI

Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS), Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Garp Linyitleri İşletmesi’nin bulunduğu Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde GMİS Sendika Temsilciliği bürosu açıldı.

Sendikanın basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil açılıştaki konuşmasında, Türkiye’de nerede bir maden işçisi varsa o işçinin yanında olacaklarını, işçilerin hak ve menfaatlerini korumak adına yola çıktıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Burada sorunlarınız oldu, olumsuzluklardan rahatsız oldunuz ve sendikamızı buraya davet ettiniz. Bizler de buradayız. Bizler işçi sınıfının haklarını savunmak için buradayız. Bizler, önümüzü sadece maden işçisinin önünde ilikleriz. Başka kimsenin önünde önümüzü iliklemeyiz. Burada madencilerimizin gözlerindeki heyecanı görüyorum. Bizler sendika olarak her türlü mücadeleye hazırız. Her zaman ve her yerde birlik ve beraberlik içinde olarak mücadele etmemiz lazım. TKİ’ye ait birçok bölgede özelleştirmeler oluyor. Bölgelerimizin özelleşmemesi için önümüzde büyük bir yol var. Bu yolu birlikte mücadele ederek aşacağımıza eminim. Bugün burada maden işçilerinin sorunlarını çözüme kavuşturmak adına açtığımız temsilciliğimiz hayırlı olsun.”

GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir de, 1946 yılında kurulan sendikalarının Türkiye’nin en köklü sendikalarından biri olduğunu ifade ederek Tavşanlı’da çalışan madencilerin sorunlarını çözmek, mücadelelerine destek vermek ve taleplerine cevap vermek adına temsilcilik açtıklarını söyledi.

Madencilerin, çeşitli sloganlar attığı konuşmaların ardından, okunan dua eşliğinde açılış gerçekleştirildi.

Açılışa; GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, TKİ Garp Linyit İşletmesi çalışanları,sendika üyeleri ile davetliler katıldı.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve Genel Merkez Yönetimi, daha sonra işçilerle birlikte toplantıda bir araya geldi. Genel Başkan Yeşil ve Genel Merkez Yöneticileri, işçilerin sorularını cevaplandırarak sendikal faaliyetleri ve örgütlenmenin önemi konusunda bilgiler verdi.




Bu sayfayı yazdır

16.10.2023 17:16:28

Bu haber 416 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.199.095

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
512 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
709 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2023 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri