(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

64. MADDE UYGULANACAK

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Türk Metal Sendikası 13. Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel’in Erdemir Salonu’nda Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ Divan Başkanlığında gerçekleştirilen genel kurulda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

 Şube Başkanı Kalfa, buradaki konuşmasında, Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın talimatıyla, Çaycuma Bölgesinde Türk Metal Temsilciliği açıldığını ve buradaki iş yerlerinde örgütlenme çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Dünyada ve Türkiye’de yaşanan çeşitli olumsuzluklardan en çok etkilenenin işçi kesimi olduğunu vurgulayan Kalfa, “Biz emekçiler olarak, zaten alın teri ile geçinip yıllardır enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele ediyoruz. Ama tüm bu olumsuz tabloya rağmen yine de umutsuz değiliz. Çünkü bizim sendikamız var, Türk Metalimiz var, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ımız var. İyi ki de var, Allah başımızdan eksik etmesin. Üyelerimize günün koşullarına rağmen rahat bir nefes aldırabilen büyük bir liderimiz büyük bir başkanımız var” dedi.

Türk Metal olarak geçmişte birçok olay yaşadıklarını, zorluklar çektiklerini anlatan Kalfa, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz, Genel Başkanımızın bize gösterdiği hedefe, sormadan sorgulamadan hep birlikte yürüdük. Çünkü biliyorduk ki o yolun sonu zaferdir. Hiç yanılmadık, genel başkanımızın önderliğinde her yolun sonu zafere çıktı. Hep zafere ulaştık yine onun yanında el ele kol kola hep birlikte yürüyeceğiz ve zafere ulaşacağız. Bizler emekçiyiz, bizim alın terimizden başka sermayemiz sendikamızdan başka güvencemiz yok.

GÖREV İSTENMEZ VERİLİR

Türk Metal Sendikasın da görev istenmez görev verilir, bu düstur ile genel başkanımızın ve genel merkez yöneticilerimizin de desteğini alarak göreve geldiğimiz gün itibariyle temsil ettiğimiz üyelerimize layık olmaya çalıştık. Hiçbir arkadaşımızı ötekileştirmeden hizmet vermeye gayret gösterdik. Tüm üyelerimizi emek kardeşimiz olarak gördük. Onların istek ve haklı taleplerini en hızlı ve etkili bizimde çözme gayreti içerisinde olduk.

TAKAS’TA YENİ SÜREÇ

Özellikle Erdemir’de (EYT)’nin de (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) çıkması ile yeni bir süreç başlamış oldu. Daha önceleri uygulanan ve emekliliğini hak etmiş Erdemir çalışanları üyelerimizde yüksek beklenti haline gelen takas uygulamasının da kaldırılması ile bu süreci genel başkanımızın talimatı genel merkez yöneticilerimizin gayreti ve şirket yönetimi ile gerçekleştirilen temaslar neticesinde Toplu İş Sözleşmemizin 64. Maddesi gereğini bu arkadaşlarımızın içinde uygulama kararını almış bulunuyoruz. Bu durumun düzeltilmesine katkı sağlayan Erdemir yöneticilerini de sizlerin huzurunda teşekkür ederiz.
Erdemir de çalışan ve emekliliğini hak eden öncelikle üyelerimizin çocuklarından işe alım kriterlerine uygun evlatlarımızı en kısa süre içerisinde sisteme dahil etmek arzusu içerisindeyiz. Bu vesile ile görev yaptığım ekip arkadaşlarıma da özverili çalışmalarından dolayı tüm samimiyetimle teşekkür ediyorum. Siz üyelerimize ve emek kardeşlerimize layık olabildiysek ne mutlu bizlere. Genel başkanımız ve genel merkez yöneticilerimizin yanında durarak birlikte her engeli de aşabilecek güçte olduğumuzu unutmayalım.”

Haber yayına hazırlandığı saatlerde, tek liste ile gidilen seçimlerde oy kullanma işlemi devam ediyordu.




Bu sayfayı yazdır

14.10.2023 14:11:17

Bu haber 2117 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (4)
06.04.2024 04:27:03
Ümit diyor ki;

Erdemirde hala çalışan kişlerin çocukları da da fabrikada çalışıyor. Daha önce takas yöntemiyle emekli yaptığınız kişilerin ne suçu vardı. Hem baba hem oğlu çalışıyor şimdi. Bu iş mahkemede biter
24.11.2023 09:33:52
Gözü olanların gözü çıksın diyor ki;

Kime niyet kime kısmet babanız erdemirde değil diye takası istemiyorsunuz , dışardan adamlar geliyor giriyor sizlerin bu çekemezliginizin yüzünden biz nelerle uğraşıyoruz şuan nerde var adalet burda olsun babası emek vermiş çalışmış yerine çocuğunu aldırmak istiyor bunda ne var arkadaşım , baban erdemirde çalışmadı zamanında beğenmiyorlardı şimdi sonuçlarını siz çekiyorsunuz herkes işine baksın.
15.10.2023 16:44:41
Adalet istiyoruz. diyor ki;

Zengini zengin ediyorsunuz.kimse ihtiyac sahibi aileleri dusunmuyor. birazda başkalarina imkan tanıyın.hep bana hep bana
14.10.2023 14:31:17
Yeşim Erdek diyor ki;

Takas yerine OYPA çalışanlarını alsanız daha tecrübeli değillermi onlar da bu ülkenin EREĞLİ çocukları degilmi biraz daha duyarlı olalım lütfen




Şu anda 22 kişi online
Toplam ziyaret : 76.199.810

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
512 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
709 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2023 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri