(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, yapımına başlanan hükümet Konacağı (Kaymakamlık Binası) ile Emniyet binası inşaatlarında çalışmalar hız kazandı.

Yaklaşık 8 ay ihaleyi alan Akedemi Yapı ve Enerji firması, geçtiğimiz hafta sonu başladığı zeminde temel atma çalışmalarının ardından bugün de iş makineleri ile ekipmanlarını alan çevresine taşıdı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı kontrolünde devam eden çalışmalarda kullanılacak malzemelerin alana götürülmesi ve yerleştirilmesi nedeniyle güzergahtaki bağlantı yolu ise ‘tedbir amaçlı’ araç trafiğine kapatıldı.

NELER YAPILDI?

İnşaat alanı bitişiğindeki Askeri lojmanlar cephesinde binalarının zarar görmemesi için kuyu perde yöntemi ile iksa perdesi imalatları devam ediyor. Ana binanın (Kaymakamlık) büyük bir kısmının temel altı kazı, iyileştirme dolgusu ve grobeton imalatları tamamlandı.

Temel altı yalıtım imalatlarına başlanan inşaatta, devamında radyel temel imalatlarına başlanacak. Önümüzdeki hafta ise konferans salonunun yer alacağı kısımda ilk temeli betonu atılacak.

Bu arada, donanımı getirilen Kule Vincin devreye girmesiyle birlikte kalıp ve demir imalatları hız kazanacak.

İNŞAAT NEDEN DURMUŞTU?

8 Ay önce ihale edilen inşaattaki çalışmaların kısa bir süre durmasına gerekçe olarak; Zonguldak Valiliğince çizdirilen ilk proje, söz konusu Askeri Lojmanlar kısmından toprak kaymasını önleyici tedbir olmadığı gerekçesiyle TOKİ tarafından kabul edilmemiş, yenisi çizdirilmişti.

Normal süresi 500 gün olarak belirlenen inşaat bitiminin, aradan geçen zamana göre uzayabileceği öğrenildi.




Bu sayfayı yazdır

29.08.2023 15:44:21

Bu haber 837 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
30.08.2023 12:25:55
temel diyor ki;

Allah'tan Kaymakamlığı Ereğli'nin dışına taşımamışlar. Merkezde herkesin rahatlıkla ulaşabildiği bir yerde. Biliyorsunuz ki Hastane, Vergi Dairesi, Otobüs Terminali gibi birçok devlet kurum trafik sorunu adı altında halkın rahatça ulaşılabileceği yerlerden taşındırılmıştı. Bu kurumlar şehir dışına halkın iki, üç araç değiştirmelerine sebep olacak şekilde ve halkın menfaatine ters düşecek şekilde konumlandırılmıştır. Bu günler benzine ve halk otobüslerine gelen zamlar bellidir. Bu gibi devlet kurumlarının trafik yoğunluğuna göre değil halkın cebine göre yapılması en uygun olanıdır.




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.218.743

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
633 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
721 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2035 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri