(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YAĞMUR-FIRTINA; FESTİVAL!

(Haber: Fikri Kapan) - Batı Karadeniz Bölgesinde etkili olan olumsuz hava koşulları, Karadeniz Ereğli’de de kendini gösterdi.

Dün, başlayan sağanak yağış ile birlikte rüzgar, ilçede gerçekleştirilen “23. Uluslar arası Sevgi, Barış, Dostluk Festivali”ndeki bazı etkinliklerin de iptal edilmesine yada ertelenmesine neden oldu.

Bu arada, özellikle yabancı konuklar ile yerli grupların halk dansları gösterileri ise ilçedeki alış veriş merkezlerine taşınarak, vatandaşlara sunuldu.

Vatandaşların “ertelenir mi?” endişesi taşıdıkları Atatürk Anıtı önünde kurulan Ana Sahnedeki açık hava konserleri ise belediyeden “ertelenmeyeceği” yönündeki açıklamalar ile gençleri alana yığdı.

SAĞANAĞA RAĞMEN!..

Akşam saatlerinde yağmur hızını arttırdıysa da Könf  Müzik Grubu üyeleri Salman Tin ve Bilge Kaan Etil  ile başlayan konserlerde gençler coştukça coştu.

Konser arasında ise duygu ve gurur bir arada yaşandı.

Festival Komitesinde bu yıl verilmesi kararlaştırılan Sevgi, Barış Dostluk Ödülü’nün sahibi olan Maden İşçileri sahnede yerini aldı.

Bu arada, madencilerin 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş ve Hatay Depremlerinde verdikleri mücadelenin kısa film sunumunda izleyenler duygulu anlar yaşadı.

Bu arada sahneye davet edilen Türkiye Taş Kömürü Kurumu bünyesinde çalışan bir grup Arama Kurtarma ekibinde görevli madenci, seyirciden büyük alkış ve tezahürat aldı.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, depremde yaşanan acılara dikkat çekerken, madencilerin verdiği mücadelenin ise unutulamayacağından söz etti.

Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık ile birlikte ödülü teslim ettiği Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı Şanver Turan da, böyle bir ödülü madenciler elaşyık görmesinden dolayı Posbıyık ve festival komitesine teşekkür ederken, “Sağ olsun, Varolsun. Her şey bu millet için, bu vatan için” dedi.

YAĞMURLA DEVAM…

Programın ikinci bölümünde ise sahnede Melek Mosso sahnedeydi.

Yağmurun hızını arttırmasına rağmen alanı boşaltmayan çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalık, gecenin ilerleyen saatlerine kadar doyasıya eğlendiler.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın sahne alan sanatçılara hediyeler verdiği sırada gelenekselleştirdiği “Sevgi, Barış, Dostlku” sloganını, bu eklediği “Karadeniz Ereğli İl olsun” ile birleştirerek kalabalığa söyletti.

Festivalin son günü olan bu güh saat 17.00’de Cehennemağzı Mağaralarında ünlü isim Arif sağ ile Tolga Sağ konser verecek, akşam Ana Sahnede ise Semicenk ve Serkan Kaya sahne alacak.

VİDEOLAR; EREĞLİ BELEDİYESİ




Bu sayfayı yazdır

9.07.2023 14:04:35

Bu haber 431 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.261.503

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
659 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
926 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2051 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri