(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÜNİVERSİTEDE ETKİNLİK

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde, ‘Endometriozis Farkındalık Ayı’ kapsamında etkinlik düzenlendiği bildirildi.

Üniversitenin Basın Yayın ve Halkla İlişkilar Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Şebnem Kargı Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte; Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adile Yeşim Akdemir, Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Engin Denizhan Demirkıran, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. İlhan Taşdöven’in sunum yaptığı etkinlikte, Endometriozis’in ne olduğu, kimlerde görülebileceği ve belirtileri hakkında konuşulduğu belirtildi.

Etkinliğe Başhekim Doç. Dr. Özcan Pişkin, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Semra Demir Akca, Doç. Dr. Murat Songür, Doç. Dr. Duygu Erdem, Dr. Öğr. Üyesi Şükran Koca, Başhemşire Vildan Kalkan Akyüz, Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcısı Derya Taşkın ve sağlık çalışanlarının katıldığı kaydedildi.

Endometriozis nedir?

Endometriozis basitçe, rahim iç tabakası dokularının (endometrial gland ve stroma), overler, pelvik periton, mesane, barsak (rektum ve apendiks), derin pelvik sinirler, üreter, karın ön duvarı, abdominal ciltya da daha uzak organ ve dokulara yerleşmesi ile oluşan, ağrının ön planda olduğu kronik bir hastalıktır. Semptomlar arasında ağrılı adet periodları, kronik pelvik ağrı, ağrılı cinsel ilişki, periodik bağırsak ve üriner yakınmaları, menstürel düzensizlik, yorgunluk/tükenmişlik hissi ve infertilite sayılabilir.Doğurganlık çağındaki genç kız ve kadınlarda yüzde 10 oranında görülen bu hastalıktan şimdiye kadar dünyada yaklaşık 190 milyon kadının etkilendiği bilinmektedir.

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Diğer yandan, geçtiğimiz yıl hizmete açılan ZBEÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi öğrencilere desteklerin sürdüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Birim faaliyetleri hakkında açıklamada bulunan Merkez Müdürü Doç. Dr. Okan Bilgin, öğrencilerin birim hizmetlerinden nasıl yararlanabilecekleri hakkında bilgiler aktardı. Öğrencilerin öğrenim hayatını kolaylaştırmak için birçok hizmet sunduklarını ifade eden Bilgin, herhangi bir sorunla karşılaşan, endişeleri olan veya yardıma ihtiyaç duyan öğrencilerimizin Psikolojik Danışma ve Üniversitenin Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezine, resmi internet sitesi https://pdr.beun.edu.tr/ yada 0372 291 14 52 numaralı telefonla, veya Instagram: beunpdruam sosyal medya hesabından ulaşılabileceği kaydedildi.




Bu sayfayı yazdır

24.03.2023 15:49:01

Bu haber 390 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.125.689

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
246 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri