(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MÜFTÜOĞLU; DEVLETİN VARLIĞI YETERLİ OLMADI

(Haber: Fikri Kapan) - Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, eski İYİ Parti Milletvekili Adayı İş İnsanı Batu Müftüoğlu, “Yıllardır deprem diyoruz, depremle birlikte yaşıyoruz diyoruz ama gördüğümüz tabloda hiç de ders almadığımız ortaya çıkıyor” dedi.

Müftüoğlu, Hakimiyet Muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ta Pazar (7,7 büyüklüğünde) ve Elbistan (7,6 büyüklüğünde) merkezli depremlerin ardından ilk gün beraberinde İYİ Parti Karadeniz Ereğli Belediye Meclis Üyesi Sertan Kuzu ve Fatih Yalçın ile birlikte 2 Tır, bir kamyon olmak üzere 3 araçla bölgeye yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Bölgedeki depremin boyutlarının çok büyük ve yıkıcı olduğunu anlatan Müftüoğlu, şöyle dedi:

“Bölgede vardığımızda henüz resmi anlamda çok fazla kimsenin olmadığını gördük. Elbette depremin etkisiyle içerilere girmek ve ulaşmak oldukça zordu. Girebildiğimiz yerde vatandaşların, Valilik, Kaymakamlık ve Belediyeyi eleştirdiklerini duyduk. Ancak öğrendik ki, özellikle belediye çalışanlarının birçoğunun da ya enkaz altında kaldığı ya da çok sayıda yakınlarının olduğuydu. Özellikle ilk günlerde oluşan artçı depremler de müdahalelere imkan tanımadı.

DEVLETİN VARLIĞI YETERLİ OLMADI

Uzmanlardan aldığımız bilgilere göre günde ortalama 400 artçı deprem meydana geliyordu. Ekip ve ekipman ihtiyacı çoktu. Kurtulan ve imkan bulan bir çok vatandaş da bulabildikleri güvenli bölgelere kaçmışlar. Birçok vatandaş ise kendilerinin kurtulmasına rağmen enkaz altında kalan yakınlarını kurtarmak için yıkık binaların çevresinde bekliyorlar. İlerleyen günlerde devletin varlığı görünmeye başlandı ancak yeterli olmadı. İnanın orada her işi yine halk yapıyordu. İnsanlar, kendi insanlarını kendileri kurtarma çabasına girmişlerdi. Nihayetinde ileriki günlerde Devlet eli görünmeye başladı, akaryakıt ikmali başlayınca aracı olanlar şehirlerden çıkabildi.

HİÇ DERS ALMAMIŞIZ

Yıllardır deprem diyoruz, depremle birlikte yaşıyoruz diyoruz ama gördüğümüz tabloda hiç de ders almadığımız ortaya çıkıyor. Orada yaşayanlar kalıyor, enkaz altında kalanların kurtulması umudu ile bekliyor. Organize değil ki. Gerileyen bir durum var. Halk kendi kendini kurtarıyor. Her şeyi halk kendi yapıyor. O enkazın altında Devlet Baba da kaldı.”

CİDDİ ÇADIR SIKINTISI VAR

Batu Müftüoğlu, arkadaşlarıyla birlikte dün (11 Şubat) Karadeniz Ereğli’ye dönüş yaptıklarını belirterek, “Bölgede özellikle ciddi oranda çadır sıkıntısı yaşandığını gözlemledik, Bu nedenle bugün (12 Şubat) kendi imkanlarımızla bir kamyon çadırı bölgeye göndereceğiz. Ama yeterli değil. Çünkü depren bölgesinde yaklaşık 14 milyon insan bulunuyor.

YARDIMLAR ORGANİZELİ GİTMELİ

Çok yardım yapılıyor, bu da bölgede deprem nedeniyle yıkım çok olduğundan depolama sıkıntısı yaşanıyor. Bunun da süreye yayılması ve organize şekilde yapılması gerekiyor. Unutulmasın ki bu birkaç aylık değil, bir yılı aşacak süreyi kapsıyor. Dolayısıyla ileriki aylarda da yardımlar gerekecek” dedi.




Bu sayfayı yazdır

12.02.2023 12:01:14

Bu haber 606 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.441.583

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
959 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1115 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2124 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri