(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DURMUYORUZ, DURMAYACAĞIZ

(Haber: Fikri Kapan) - Kahramanmaraş Merkezli depremlerin etkisi altına aldığı bölgede saatler ilerlemesine rağmen canların kurtarılmasına devam ediliyor.

Depremin yaşanmasının üzerinden 100 saatten fazla zaman geçmesine rağmen, sabah saatlerinde İskenderun, Maraş, Hatay gibi bölgelerden 35’ün üzerinde vatandaş daha canlı olarak enkaz altından kurtarıldı.

MADENCİ HER YERDE

Bu arada, Zonguldak’tan bölgeye giden Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan maden işçileri, kurtarmalarda ön planda yer alıyor.

Genel Maden İşçileri Sendikası’ndan da yapılan yazılı açıklamaya göre, depremin 100. Saatinde Hatay’ın Kırıkhan İlçesindeki enkaz altında 50 metre kadar ilerlemeyi başaran madenci bir vatandaşı aydınlık ile buluşturdu.

Madenciler, aynı sistemle depremin 94’üncü saatinde Kırıkhan Ovacık Mahallesi’nde enkaz altında kalan 55 yaşlarındaki kadını da sağ olarak kurtarmayı başardı.

KANDİLLİLİ MADENCİLERİN GÖRÜNTÜLERİ GELDİ

Diğer yandan, yine Hatay’ın Kırıkhan İlçesinde çalışmalara destek veren TTK Armutçuk Müessesesinde çalışan maden işçileri, Belediye binasının arkasındaki enkazdan Yiğit Ayaz ile annesi İhlas Ayaz’ı sağ olarak kurtarmayı başardı.

Yine aynı bölgedeki Cumhuriyet Mahallesinde İlçe Jandarma Karakolu karşısındaki enkazda kurtarma çalışmaları yürüten Kandillili madenciler, Abdullah Kalan isimli madenci kurtarıldı.

Madenciler yine bir bölgede, aynı aileden 4 kişiyi daha enkaz altından çıkardı.

ÖLÜM SAYISI REKORA ULAŞTI

Öte yandan, 10 İl’i kapsayan depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 18 bin 342’ye ulaştı. Yaralı sayısı ise  74 bin 242 kişiyi buldu.

ÖĞRETMENLER DEPREM BÖLGESİNDE

Ülke genelinden, önceden kurtarma ve ilk yardım eğitimi alan 11 bin 182 öğretmen de deprem bölgesinde görev yapıyor. Karadeniz Ereğli'den de, aralarında BİLSEM Müdürü Serkan Çakır'ın yer aldığı öğrentem grubu, önceki gün bölgeye gitmişti.




Bu sayfayı yazdır

10.02.2023 12:39:16

Bu haber 453 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.439.242

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
957 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1114 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2123 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri