(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DEMİRTAŞ DEPREM BÖLGESİNDE

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, yaşanan zorlu günlerde her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Demirtaş, CHP Genel Merkezince görevlendirilmek üzere 7,7 ve 7,6 büyüklüklerinden yaşanan depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş’a gittiğini bildirdi.

Depremin yaralarının 85 milyon tek yürek olarak sarılacağını savunan Demirtaş, açıklamasında, şunları kaydetti:

“Deprem bölgesinde maalesef arama kurtarma çalışmaları personel, ekipman ve iş makinesi eksikliği ve koordinasyon hataları nedeniyle son derece eksik ilerliyor.Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesi’nden gelen madencilerimiz çalışıyor. Ancak, özellikle askerlerin ve madencilerimizin depremin ilk anlarından itibaren görevlendirilmemesi çok büyük bir hatadır. Bu gün biraz ekip sayısı askerlerle ve madencilerle birlikte artmış. Ama hala hiç arama kurtarma veya arama kurtarmaya bugün başlanan o kadar çok yer var ki. Ama umutlarımız da giderek azalıyor. Bütün dualarımız enkazda kalan ve kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız için.

MADENCİLERİMİZ HAYAT KURTARIYOR

Madencilerimiz dünden itibaren bir çok hayat kurtardılar. Kozlu’dan gelen madencilerimiz ile konuştum. Hepsi büyük bir umutla ve fedakarlıkla arama kurtarma çalışmalarında görev aldılar. Zonguldak’taki 6 bin madencimiz ilk anda deprem bölgesine  sevk edilseydi çok  insanımızı kurtarabilirlerdi.”

17 AĞUSTOS’TAN DERS ÇIKARILMADI

Depremden kurtulan vatandaşların da pek çok sorunu olduğuna dikkat çeken Milletvekili Ünal Demirtaş, sağ kalan vatandaşların bir çok sorunlarının bulunduğuna dikkat çekerek, “Özellikle çadır, battaniye, ısıtıcı, yiyecek, su, akaryakıt eksikliği var. Bazı mahallelere hiç yardım gitmemiş. 17 Ağustos depreminden yeterince ders çıkarsaydı, bilim adamlarının ve bizlerin uyarılarını dikkate alsaydı ülkeyi yöneten iktidar, belki bu gün yaşadığımız felaketin etkileri çok daha az olacak, can kayıplarımız bu kadar olmayacaktı. Üzüntümüz büyük, milletimizin başı sağ olsun” dedi.




Bu sayfayı yazdır

8.02.2023 15:21:09

Bu haber 443 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 34 kişi online
Toplam ziyaret : 76.444.340

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
959 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1116 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2124 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri