(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖĞRETMENLERİN DUYARLILIĞI

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, kentteki gönüllü öğretmen, okul yöneticisi ve personellerden müdürlüklerinin bünyesinde oluşturdukları 22 kişilik Arama ve Kurtarma Birimi’nin depremden etkilenen illerden Hatay ve Gaziantep’e giderek çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Müdür Aldoğan, yazılı basın açıklamasında, şunları kaydetti:

‘’Gönüllü öğretmen, okul yöneticisi ve personelden oluşan Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 22 kişilik Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) ekibi, deprem bölgesindeki illerde arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 2 araçla bölgeye intikal ettiler. 15 kişi Hatay’a, 7 kişi de Gaziantep’e ulaşarak çalışmalara katıldılar. Afet ve acil durum hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi ve bilincin geliştirilmesi amacıyla Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde AKUB ekibi oluşturuldu.
Acil durum, afet ve olağan dışı durumlarda müdahale ekiplerine etkin ve hızlı destek sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığımız talimatlarıyla oluşturduğumuz AKUB ekiplerimiz; gönüllü öğretmen, okul yöneticisi ve personelimizden oluşmaktadır. Bu ekiplerimiz; AFAD ekipleriyle koordinel çalışmaktadır, çocuklarımıza psikososyal destek sağlamaktalar, enkaz başında arama-kurtarma çalışmalarına katılmaktalar. Deprem bölgesinde görev yapan tüm arama-kurtarma ekiplerimize kolaylıklar diliyorum. İnşallah can kayıplarımızın azalmasına, göçük altından daha çok vatandaşımızın sağ salim kurtarılmasına vesile olurlar.’’

DEPREMZEDEYE 10 BİN EKMEK

Bu arada Aldoğan, depremden etkilenen bölgelere, Kozlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde günlük üretilen 10 bin ekmeğin gönderilmeye başlandığını bildirdi.

Aldoğan, ekmeklerin, Kozlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yapıldığını hatırlatarak, “Depremden etkilenen vatandaşlarımız için bütün Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ın kalbi de afet bölgelerinde atıyor. Kozlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, depremden etkilenen vatandaşlarımız için günlük olarak okul personeli ve öğrencilerimizden oluşan ekiplerin günde 10 bin roll ekmek İl Milli eğitim Müdürlüğümüz koordinasyonunda deprem bölgesindeki illerimize göndermeye başladık” dedi.




Bu sayfayı yazdır

8.02.2023 13:07:41

Bu haber 373 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.442.225

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
959 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1116 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2124 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri