(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

VALİLİK-BELEDİYE-KIZILAY-DERNEKLER...

Kahramanmaraş Pazar Merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından, ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da yardım kampanyaları büyük ilgi görüyor.

Gün içinde başta Türk Kızılayı Şubesi olmak üzere bazı dernek ve siyasi partilerin başlattıkları yardım kampanyaları, Zonguldak Valiliğinin duyurusu ardından Ereğli Belediyesi’nin desteği ile ‘çığ gibi’ büyüdü.

BELEDİYE AKM’DE

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezinde başlattıkları kampanyaya, halkın yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Akın akın getiriyorlar ihtiyaç malzemelerini. Hatta ilaç dememiştik ama eczaneye gidip herkesin kullanabileceği ilaç alıp getiriyorlar. Millet olarak çok üzgünüz, gerçekten çok büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Bir taraftan da kadirşinas Türk Milleti’nin ve Ereğli halkının gösterdiği bu destekten dolayı güven duyuyoruz. Buraya soğan, patates çuvallarıyla gelenler dahi var. Türk Milletine dayanışma, yardımlaşma yakışır. Ereğli halkında zaten büyük bir dayanışma var. Toplanan bu yardımları kısa süre içerisinde AFAD ve devletin ilgili kurumlarıyla koordineli bir şekilde bölgeye ulaştıracağız.”

NELER BAĞIŞLANIYOR

Belediyenin düzenlediği yardım kampanyasına, ısıtıcı, battaniye, nevresim takımı, yastık, gıda kolisi, kuru gıda, hijyen seti, kadın hijyen kiti, temiz kıyafet, temiz bebek kıyafeti, bebek bezi, uyku tutulumu, bebek maması, powerbank, kışlık bot, mont, atkı bere ve eldiven gibi yardımlarda bulunuluyor.

Malzemeleri ulaştırma imkanı bulunmayan vatandaşların “ALO 153 yada 333 11 53” nolu telefondan destek isteyebilecekleri kaydedildi.

KIZILAY GÜN BOYU…

Bu arada Türk Kızılayı Şube Başkanı KürşatYağız Başkanlığındaki dernekte gün boyu çeşitli çağırılarla kampanyaya destek istendi.

Aralarında Erbirlik Taşıyıcılar Kooperatifi’nin de yer aldığı kuruluşlar, ücretsiz Tır temininde bulundu.

Çarşı Merkezinde Demirciler Sokak mevkisindeki dernek binası karşısına çekilen Tır, gelen yardımlarla kısa sürede neredeyse doldu.

Başkan Yağız, isteyen vatandaşların saat 24.00’e kadar bağışlarını ilgili toplama merkezlerine ulaştırabileceklerini dile getirerek,

“Deprem bölgesine ilk andan itibaren Kdz. Ereğli Şubesi olarak Düzce Bölge Afet Koordinasyon Merkezi ile beraber hareket ederek ekiplerimizi çıkardık. Şu anda ekiplerimiz yollarda. Bizde Kdz. Ereğli’de yardım kampanyası başlattık. Sosyal medya ve çeşitli basın organları ile beraber hesap numaralarımızı paylaştık. Kdz. Ereğli spor salonunda nakdi ve ayni yardımlarınızı deprem bölgesine ulaştırmak üzere bekliyoruz. Tırlarımız yarın ve öbür gün yola çıkacak. Tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Milletimizin başı sağolsun diyorum.”

Yağız, daha önceden hatırlattığı gibi, maddi yardımda bulunmak isteyenlerin de Ziraat Bankası Karadeniz Ereğli Şubesindeki Türk Kızılayı Hesabına yatırabileceklerini yada havale edebileceklerini dile getirdi.

CHP’DE GENÇLER BAŞLATTI

Diğer yandan, CHP Genel Merkezince ülke genelinde başlatılan yardım kampanyasına CHP İlçe Başkanlığında devam ediliyor.

Kampanya kapsamında bağışta bulunanlar, malzemelerini İlçe Teşkilatı binasına teslim edebiliyor.

LÖSEV GÖNÜLLÜLERİ DE…

Öte yandan, LÖSEV Zonguldak İl temsilcisi Tarkan Adik de, Lösev gönüllüleri ile birlikte başlattığı kampanya kapsamında çok sayıda eşya topladı.

Sahil bandındaki Lösev binası önünde toplanan malzemeler, Kaymakamlığa teslim edilecek.




Bu sayfayı yazdır

6.02.2023 21:42:23

Bu haber 524 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 76.431.673

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
954 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1110 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2121 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri