(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

POSBIYIK'TAN GAZETECİLERE...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık,  gazetecilerin, hizmetlerinde her zaman yönlendirici olduğunu bildirdi.

Posbıyık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Ereğli ve Alaplı’daki basın mensuplarının katılımı ile Halk Kafe’de kahvaltı etkinliği düzenledi.

Burada konuşan Posbıyık, ülkedeki demokrasinin ölçütünün, basın ve basın özgürlüğü olduğunu savundu.

Demokrasinin ancak, herkesin bilgiye ulaşabildiği, düşüncesini özgürce açıklayabildiği bir ortamda olgunlaşabildiğini belirten Psbıyık, şunları kaydetti:

“Basın çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi, sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri yaşam şartlarına ve çalışma koşullarına sahip olmaları basınla birlikte demokrasiyi de güçlü kılar.

Özellikle yerel basın kuruluşlarının hangi zor koşullarda çalıştıklarının bilincindeyim.  Gündemde basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeler ve Basın İlan Kurumunun yeni düzenlemeleri var, ben de yakından takip ediyorum.

Dilerim, Ereğli'de yerel basın, ortaklık kültürü ile gelişerek büyüsün, basın ilkeleri çerçevesinde tarafsız gazetecilik yapabilme ortamı güçlensin. Bu ortamın güçlenebilmesi adına bugüne kadar hep basınımızın yanında olduk. Yerel basınımıza ayrı bir önem verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz.

Karadeniz Ereğli'nin gerçekleştirdiği atılımların ve yakaladığı çağdaşlık çizgisinin bölge ve ülke kamuoyuna yansıtılmasında basın çalışanlarının büyük katkıları olmuştur. Karadeniz Ereğli için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da elbirliğiyle çalışacağız. Değerli görüşlerinizi, eleştirilerinizi dikkate alıyoruz. 

Değerli basın mensupları, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla, halkın haber alma özgürlüğü doğrultusunda özveriyle çalışan tüm gazetecilerin gününü kutluyorum.  Bu vesileyle geçmişte şehrimizde iz bırakmış, hayatını kaybeden basın emekçilerini rahmetle anıyorum.  Ülkemizde basın özgürlüğünün geliştiği, basın mensuplarının daha iyi çalışma koşullarına ve haklara sahip olduğu nice 10 Ocak'larda yeniden bir arada olmayı diliyorum.”

Posbıyık’ın ilçedeki gazeteciler derneği başkan ve temsilcilerine, eşi Kadın Gücü Kooperatif Başkanı Neriman Posbıyık’ında meslekteki bazı kadın basın mensubuna takdim ettiği hediye paketleri, kahvaltıda yer alan basın mensuplarına da dağıtıldı.

GÖNÜLLÜ TEŞEKKÜR ETTİ

hediye dağıtımı sırasında söz alan Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derenği (ERMED) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü de, Belediye Başkanı Posbıyık'ın, gazetecilerin her gününü etkinliklerle kutladığını hatırlatarak, duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Gönüllü, ERMED  olarak ilçe menfaatleri doğrultusunda atılacak her adıma da destek vereceklerini dile getirdi.

Belediye Başkan Yardımcıları Oğuz Cömert, Tayyar Mendeş, Haluk Okur, Selma Alagöz, aynı zamanda Kdz. Ereğli 67300 Dergisi İmtiyaz Sahibi Belediye Başkan Danışmanı Aykut Ateş, Belediye Başkan Danışmanı Metin Yüksel, Belediye Özel Kalem Müdürü Faruk dDeniz’in de yer aldığı Kahvaltının ardından, parktaki çapa anıtı önünde birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

POSBIYIK KONUŞMASININ DEVAMINDA İSE İLÇE GENELİNDEKİ KONULARA DEĞİNDİ; DETAYLARI VİDEODA...




Bu sayfayı yazdır

10.01.2023 13:32:28

Bu haber 363 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.262.993

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
659 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
926 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2051 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri