(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derenği (ERMED) yönetimi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

ERMED Yönetiminin mesajında, 10 Ocak7ın tarihçesi anlatılarak şunlar kaydedildi:

“61 yıl sonra bugün, basın çalışanlarının halen bu kamusal görevin gerektirdiği özlük ve özgürlükten mahrum olması kabul edilebilecek bir durum değildir. Basın çalışanları, özlük haklarında bir arpa boyu ilerleme sağlamak şöyle dursun, giderek daha zor koşullarda ve ekonomik baskı altında çalışmaya zorlanmakta, fikir emekçileri asgari ücretin bile altında ücretleri kabullenmek durumunda kalmakta, gün geçtikçe kendini daha da köşeye sıkışmış hissetmektedir.  Gazetelerin ekonomik olarak ayakta durabilmesi için verilen kamusal ve özel desteklerin zamanla editoryal bağımsızlığı tehdit eden birer yaptırım gücüne dönüşmesi kaygıları daha da arttıran bir gerçekliktir.  Geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren ve kamuoyunda “Dezenformasyon Yasası” olarak bilinen düzenlemenin içerdiği bazı muğlâk bölümlerinin ifade özgürlüğü için oluşturduğu potansiyel tehditlerin ortadan kaldırılmamış olması, endişelerimizi daha da arttırmaktadır.

Diğer taraftan, bugünlerde gündeme gelen ve İnternet Sitelerinin kamu ilanlarından yararlanmasını öngören Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin taslak metni, cari duruma göre birçok ilave yükümlülük getiren bu haliyle kabul edilirse, özellikle yerel internet medyasının bu imkânlardan yararlanmasını imkânsız kılması bir yana, aynı zamanda daha önce yazılı basın yoluyla destek alan kuruluşların dahi yayın hayatına son vermesine, dolayısıyla birçok basın çalışanının işini kaybetmesine yol açmasından endişe duyuyoruz.  

Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) olarak,  son şekli verilmeden önce,  basın meslek örgütlerinin de katıldığı bir komisyon kurularak, mahzurlarının giderilmesini bekliyor ve talep ediyoruz.

212 sayılı yasanın kabulünden 61 yıl sonra yine çalışan gazeteciler olarak aynı ruh halindeyiz ve benzer şeyleri tekrarlıyoruz:  ‘Gazeteleri desteklemek, bir çorap fabrikasını desteklemeye benzemez. Basın bir kamu hizmetidir.’

ERMED olarak, sıkıntıların ancak dayanışma kültürü içinde çözülebileceği fikrindeyiz. Gerek yazılı basın, gerekse internet, işitsel ve görsel medya türlerinin tamamının başta ekonomik olmak üzere hayati sorunlarla boğuştuğu,  basın emekçilerinin özlük haklarının her gün daha da kısıtlı bir hal aldığı, editoryal özgürlüğün giderek erozyona uğradığı bu sıkıntılı günlerde, mesleki dayanışmanın her zamankinden daha önemli olduğunu vurguluyoruz.

Bu 10 Ocak gününde, demokrasinin elzem koşulu olan halkın bilgi edinmesi ve ifade özgürlüğünü kullanmasına aracılık ederken hayatını kaybetmiş tüm meslek büyüklerimizi rahmetle anıyor, halen görevlerini sürdürmek için canla başla mücadele eden meslektaşlarımızın daha güzel, daha umutlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerine ulaşmalarını temenni ediyoruz."




Bu sayfayı yazdır

10.01.2023 11:47:05

Bu haber 421 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.209.476

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
521 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
716 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2029 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri