(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TEMELİ SESSİZ SEDASIZ ATILACAK!

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Karadeniz Ereğli kampüsü temelinin hafta içinde atılacağını bildirdi.

Kaymakam Yapıcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Öğretmenevi’nde basın mensuplarına verdiği kahvaltıda yaptığı konuşmada, bir yılı aşkın süredir göre yaptığı ilçede basın mensupları ile güzel çalışmalar içerisinde olduklarını söyledi.

Teknolojinin geliştiği dünyada medyaya gereken edğeri vermeyen ülkelerin  demokrasilerinin başarısız olduğunu belirten Yapıcı, “biz ülkemizi demokrafik anlamda yeniliğe götüreceksek demokrasimizin temel taşları olan gerekli önemi vermeliyiz. Bu amaçla biz de Eröeğli olarak mesai arkadaşlarımla beraber her zaman basın ile iç içe olduk” dedi.

5-6 ÖNEMLİ PROBLEM TESPİT ETMİŞTİM

Kaymakam yapıcı, göreve başlamasının ardından İlçenin 5-6 önemli problemi tespit ettiğine değindiği konuşmasını, şöyle sürdürdü:

“Bizin için devlet önemlidir. Devlet ciddiyeti ile hareket ederiz. Hiçbir basın mensubumuza kolay kolay zorluk çıkarmayız. Bu bir yıl zarfından 5-6 tane önemli problemi öncelikle çıkardım. Bu problemlerin hemen hemen hepsi ortadan kalkmak üzere. Hükümet konağı inşaatına başlandı.

KAMPÜS TEMELİ ATILIYOR

Üniversite Kampüsü ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılıyor, kimseye inanmayın. Bütün hazırlıklarımızı bitirdik. Projemizi, ruhsatımızı bitirdik. Hayırseverlerimizin bağışlarından bir kısmı yatırıldı. Bu hafta içinde Sayın Müftümüz ve birkaç kişi ile kampüsün yapılacağı alanda dua ederek yapımına başlayacağız. Temel atma töreni ise yapmayacağız.  Allah mahcup etmesin. Allah’tan mani olmazsa kaba inşaatı bir yılda biter. Bir sonraki sene de İnşallah Üniversiteye teslim etmiş oluruz. Büyük konuşmamak lazım, ne olur bilmem ama 2 yıl içinde inşallah üniversitemizin binalarını teslim etmiş oluruz.

DEVREK YOLU-CEZAEVİ-ÖĞRENCİ YURDU

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapımı başladı.  Zemin etüdündeki problemi Sağlık Bakanlığı yetkilileri halletti. Çok yakın sürede de inşaatına başlanıyor. Ereğli-Devrek yolunda büyük çalışma var. Bu sene mutlak bitecek.

Yeni Cezaevi yapımı konusunda Orman Bakanlığından yer tahsisi yapıldı, Adalet Bakanlığındaki gayretleri dolayısıyla, Sayın Başsavcımıza huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum. Cezaevinin projelendirme çalışması başladı.

Kredi ve Yurtlar Kurum ve Spor Bakanlığında en az 700, belki de 1000 öğrenci kapasiteli yurt yapımına başlanacak. Buna benzer hedeflediğimiz bütün yatırımlar başlayacak. Devletimiz güçlü. Bu konularda emek sarf edenler var, huzurunuzda emek sarf edenlere teşekkür ediyorum. 2023 Türkiyemiz ve Ereğlimiz için çok önemli bir yıl. 2023’de Ereğli çağ atlayabilir. Alah İnşallah Ereğlimize Büyük bir Kent olmayı nasip eder. Bu vesile ile tekrar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum.”

KAPAN TEŞEKKÜR ETTİ

Karadeniz Ereğli dijetal Medya ve Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı Fikri Kapan da, düzenlenen kahvaltı dolayısıyla Kaymakam Yapıcı’ya teşekkür ederken, şunları kaydetti:

“Sayın Kaymakamımız ilçede göreve geldiği andan itibaren takipçisi oldukları 5 önemli tespitten bahsetti ve bu tespitlerin aşama aşama yerine geldiğini söyleyerek katkılarından dolayı basına da teşekkür etti. Evet, bu konuda Ereğli medyasının çok büyük mücadeleler verdiğini söyleyebilirim. Zaman zaman elbette eksiklerimiz de olabilir ama ilçenin ve bölgenin hizmet alması anlamında ciddi gayretlerimiz olduğunu söyleyebilirim. Bu gayretlerimizin de devlet tarafından dikkate alınması ve hareketin hızlandırılması elbette bizleri de memnun ediyor. Üniversite kampüsünün yıllardır neden bu kadar geciktiğini hep sorduk, sorguladık. Simdi temeli atılacak olmasında bizim de bir parça emeği olması hepimizi çok mutlu ediyor. Hepinize saygılar sunuyorum.”

Kahvaltı etkinliğine, Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Ali Akca, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, İlçe Nüfus Müdürü Melikhan Babayiğit, Kaymakamlık sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik, İlçe Özel İdare Müdürü Cevat Yiğit, Kaymakamlık daire müdürleri ile basın mensupları katıldı.




Bu sayfayı yazdır

9.01.2023 12:13:08

Bu haber 555 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 2 kişi online
Toplam ziyaret : 76.212.970

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
526 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
718 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2031 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri