(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TÜBİTAK BAŞKANI ZBEÜ’YE GELDİ

(Haber: Orhan Akyüz) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ) ziyaretlerde bulunduğu bildirildi.

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün, yazılı açıklamasında Mandal’ın, üniversitenin çeşitli birimlerini gezdiği, öğrenci ve akademisyenlerle buluştuğu bildirildi.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu’nun eşlik ettiği ziyaretlerde Mandal’ın, üniversitenin teknoloji takımları olan Grizu-263 Uzay Takımı, B-Dispate, ZBEÜ Ovat, Srius Havacılık ve Uzay Takımı, ISA-ZBEUN Takımı, Spatium-Eir Takımı, Soulfly Havacılık ve Uzak Takımı’nı ziyaret eden Mandal, takımların çalışmalarını incelediği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Mandal, ayrıca öğrencilerden ve takım danışmanlarından faaliyetleri hakkında bilgi alarak kendilerine bazı önerilerde bulundu. Üniversitedeki tüm teknoloji takımlarını gezen Prof. Dr. Mandal, bilim yuvalarındaki teknoloji çalışmalarının ve öğrencilerin teknolojik faaliyetlere teşvik edilmesinin büyük önem taşıdığını aktardı. Gezi sırasında gençlerin Türkiye’nin geleceği olduğunu söyleyen Mandal, onların ülkeyi daha iyi yerlere taşıyacak birer gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

TÜBİTAK BAŞKANINA CEP UYDUSU MAKETİ HEDİYESİ

Grizu-263 takımının çalışmalarından ve başarılarından haberdar olduğunu dile getiren Hasan Mandal’a söz konusu takım, uzaya gönderdikleri cep uydusunun maketini hediye etti.

KONFERANSA KATILDI

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, İlahiyat Fakültesi Doç. Dr. Ali Arslan Konferans Salonu’nda öğrencilere ve akademisyenlere yönelik gerçekleşen programda, kendi kariyerine ilişkin bilgi ve tecrübelerini üniversitemiz öğrencileriyle paylaştı.

TÜBİTAK olarak öğrencilerin projelerine büyük önem verdiklerini belirten Mandal, gençlerden gelişen teknolojilerin getirdiği fırsatları değerlendirmelerini ve kariyerlerini buna göre şekillendirmelerini istedi.

Günümüzün ve geleceğin en büyük tehditlerinin iklim krizi, sosyal sorunlar, artan bulaşıcı hastalıklar ve siber riskler olduğunu ifade eden Mandal, bu sorunların giderilmesinde teknolojinin yeterli olmadığını ancak kolaylaştırıcı bir araç olduğunu kaydetti.

 ‘GRİZU-263 BAŞARI HİKAYESİ OLARAK ANLATILIYOR’

İlk kez yurt dışında yapılan Azerbaycan TEKNOFEST’te Grizu-263 Uzay Takımı’nın bir başarı hikayesi olarak anlatıldığını söyleyen Mandal, Grizunun hem Türkiye’de hem de dünyada tanındığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da en çok uzay çalışmalarının gündeme geleceğini belirten Mandal, Türkiye’nin artık kendi tasarladığı uyduları uzaya göndermeye başladığını ve bunun öncüsünün Grizu-263 Uzay Takımımız olduğunu hatırlattı.

Programa; ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ile Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Öğrenci Konseyi Başkanı Doğukan Kilcioğlu, akademik personel ve öğrenciler katıldı.”

BİLSEM’E GEÇTİ

Diğer yandan  TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki öğrencilerle bir araya geldi.

Mandal, Liselerarası Teknofest Yarışmaları Efficiency Challange Elektrikli Araç Yarışlarında ‘Tanıtım ve ve Yaygınlaştırma Ödülü’ almaya hak kazanan ve dereceye giren The Gaca Takımı öğrencilerini ve Teknofest yarışmalarına hazırlık yapan öğrencilerden, çalışmalarına yönelik bilgiler aldı. Başkan Mandal, öğrencilerimiz tarafından yapılan elektrikli araç, elektrikli otonom araç, İHA, SİHA, roket ve diğer alanlarda yapılmış ve yapılmaya devam eden çalışmaları inceledi.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Züleyha Aldoğan da, öğrencilerle buluşmasından onur duyduklarını dile getirdiği Mandal’a, Öğrencilerin TÜBİTAK Bilim ve Teknik dergilerinden hediye etti.




Bu sayfayı yazdır

8.01.2023 15:26:49

Bu haber 386 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.433.892

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
955 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1111 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2121 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri