(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EĞİTİMDE 2022’DE NELER YAPILDI?

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, ‘’Geçen yıl ilimizdeki büyük onarım kapsamına alınan 258 okul ve kurumumuzun çalışmaları tamamlanmıştır’’ dedi.

Müdür Aldoğan, 2022 yılında Zonguldak’ta gerçekleştirdikleri çalışmalara ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında, şunları kaydetti:

‘’Yıl boyunca bakanlığımızın ortaya koyduğu sosyal politikalar ve eğitim politikalarının yanı sıra yürütülen projeleri ilimizde uygularken öğrencilerimize sunulan eğitim kalitesinin her geçen gün artırılması, okul ve kurumlarımızın hizmet standartlarının, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi için eğitimde fırsat eşitliğini temel alarak tüm ekip arkadaşlarımızla beraber sürekli, azimli, kararlı bir şekilde sahada koşturmaya devam ettik.’’

“258 OKUL VE KURUM ONARILDI’’

Aldoğan, şöyle devam etti:

‘’Geçen yıl ilimizdeki büyük onarım kapsamına alınan 258 okul ve kurumumuzun çalışmaları tamamlandı.

‘52 OKUL DOĞALGAZA KAVUŞTURULDU’

Doğalgaz bağlantı hattı gelen toplam 52 okulumuzun, doğalgaz dönüşüm işi tamamlanmıştır. Bu kapsamda doğalgaz hattı gelip doğalgaz bağlantısı yapılmayan okulumuz bulunmamaktadır.

‘35 YENİ OKUL VE KURUM KAZANDIRILACAK’

Yatırım Programı kapsamında ilimize 35 yeni okul ve kurum  kazandırılacaktır. Yeni yapılacak okullarımız ocak ve şubat aylarında

ihale edilecektir. Merkez 24 derslikli Halk Eğitimi Merkezi, Bahçelievler İlkokulu, Filyos Anaokulu, İzmirlioğlu İlkokulu inşaatlarımız devam etmektedir.

‘10 OKUL DEPREM GÜÇLENDİRME KAPSAMINA ALINDI’

İlimiz genelinde 10 okulumuz deprem güçlendirme kapsamına alınmış olup; söz konusu okulların güçlendirme projeleri hazırlanmıştır. 2023 ocak ayı içinde ihaleleri gerçekleştirilecektir.

‘61 OKULUMUZUN İYİLEŞTİRMELERİ TAMAMLANDI’

Milli Eğitim Bakanlığımızca başlatılan ‘Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi’ kapsamında ilimiz genelinde 61 okulumuzun iyileştirme çalışması tamamlanmıştır.

İlimiz merkezi ile Ereğli ilçemiz bünyesinde bulunan Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) ek olarak Devrek, Alaplı ve Çaycuma ilçelerimize 3 yeni BİLSEM açıldı. İlimiz bünyesinde açılan toplam BİLSEM sayısı 5’e çıkarılmış olup sevgili öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

İlimiz merkezi, Ereğli ve Çaycuma ilçelerimizdeki e-sınav merkezlerine ek olarak Kozlu, Kilimli, Devrek ve Alaplı ilçelerimizde 4 yeni e-sınav merkezi açılarak, ilimiz bünyesindeki e-sınav merkezi sayısı 7’ye çıkarılmıştır. Bu vesileyle yol mağduriyeti ortadan kalkarak kendi ikamet mahallinde sınava girebileceklerdir.

‘ÇIRAK ÖĞRENCİ SAYISI 7.800’E YÜKSELTİLDİ’

Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt yaptıran çırak öğrenci sayısı 31 Aralık itibari ile ilimiz genelinde 1.200'den 7.800'e yükseltilmiştir.

İlimiz bünyesinde, döner sermaye işletmesi bulunan 12 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ile Mesleki Eğitim Merkezlerimizin geliri, 2022 yılı sonu 31 Aralıksız itibariyle 21.5 Milyon liraya ulaşmıştır.

‘1.500.000 ADET ÜCRETSİZ DERS VE YARDIMCI KAYNAK KİTAPLARI ÖĞRENCİLERE ULAŞTIRILDI’

Bakanlığımız tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılı için öğrencilerimize dağıtılmak üzere gönderilen toplam 1.500.000 adet ücretsiz ders ve yardımcı kaynak kitapları

okullarımızda öğrencilerimize ulaştırılmıştır.

Zonguldak, Karabük, Bartın illerinin tarihi ve kültür mirasını gelecek nesillere aktaracak olan ‘Zonguldak Olgunlaşma Enstitüsü’ ilimiz bünyesinde açılmıştır.

‘İLİMİZE 73 ANA SINIFI EKLENDi’

İlimiz bünyesindeki ana sınıflarına toplam 73 ana sınıfı daha eklenerek, okul öncesi 5 yaş okullaşma oranı ilimiz genelinde yüzde 54'ten yüzde 99'a yükseltilmiştir.

‘İLİMİZDE KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAMIŞTIR’

Bakanlığımızca başlatılan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi’ kapsamında, ilimizin tüm okul ve kurumlarına kütüphane yapılarak kütüphanesiz okul kalmamıştır.

‘20 KÖY YAŞAM MERKEZİ AÇILDI’

Bakanlığımızca başlatılan kullanılmayan köy okullarının eğitime kazandırılması kapsamında ilimiz bünyesinde 20 ‘Köy Yaşam Merkezi’ açılmış olup diğer köylerdeki çalışmalar devam etmektedir.

“KÜTÜPHANELERDE KİTAP SAYISI HEDEFİMİZ 1 MİLYON”

İlimiz kütüphanelerindeki toplam kitap sayısı 200.000'den 600.000'e çıkarılmış olup; 1.000.000 kitap hedefine 2022-2023 eğitim öğretim yılı

sonunda ulaşılacaktır.

“42.914 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK HİZMETİ VERİLECEK”

2022-2023 eğitim öğretim yılı 1. döneminde ilimiz bünyesinde taşımalı eğitimden faydalanan öğrencilerimiz ile okul öncesi öğrencilerimiz ve pansiyonda kalan toplam 18.402 öğrencimize ücretsiz yemek hizmeti sağlanmış olup 2. dönem itibariyle taşıma merkezli okullarımız bünyesindeki öğrencilerimizin tamamı olmak üzere yaklaşık 42.914 öğrencimize ücretsiz yemek hizmeti verilecektir.

“73.057 KURSİYERE EĞİTİM İMKANI SAĞLANDI”

İlimiz genelinde bulunan 8 Halk Eğitim Merkezinde 3.471 kurs açılarak toplam 73.057 kursiyere eğitim imkanı sağlanmıştır.

Bakanlığımızca başlatılan ‘Aile Okulu Projesi’ kapsamında ilimiz genelinde toplam 8.689 velimize ulaşılarak eğitim verilmiştir.

Bakanlığımızca başlatılan ‘Okul Bazlı Bütçe’ kapsamında temel eğitim okullarımızın tamamına kırtasiye ve temizlik malzemesi alımı ile küçük onarım ödenekleri gönderilmiştir.

TYP Kapsamında ilimize verilen toplam 405 temizlik personeli okullarımız bünyesinde görevlendirilmiştir.

BAKAN ÖZER’E TEŞEKKÜR

Eğitim öğretim sürecinin bütün boyutlarına direk veya dolaylı olarak etki edecek bu yatırım ve desteklerinin ilimiz Zonguldak’a gelmesi öğrencilerimize sunulan eğitimin kalitesini artırırken, sunduğumuz yeni imkanlarla eğitimde fırsat eşitliğinin artırılmasına da hizmet etmektedir. Bu çalışmaların ilimiz adına yapılmasında birlikte çalıştığımız İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve tüm paydaşlarımıza, bakanlığımızın tüm birimlerine teşekkür ediyor, bütün bu imkanları ilimize sağlayan Zonguldak’ımızın fahri hemşehrisi olan her zaman desteğini yanımızda hissettiğimiz başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer olmak üzere Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’a, milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum.

2023 yılının Zonguldak eğitim ailemiz ve ülkemiz için daha çok çalışıp daha çok başaracağımız bir yıl olmasını diliyorum, Mutlu ve Sağlıklı Bir Nesil için Azim ve Kararlılıkla Koşmaya Devam Ediyoruz.’’




Bu sayfayı yazdır

5.01.2023 20:41:56

Bu haber 498 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.436.645

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
956 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1113 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2122 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri