(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖDÜLÜ CUMHURBAŞKANI’NDAN ALDI

(Haber: Fikri Kapan) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ)  İlahiyat Fakültesi öğretim elemanı Araştırmacı Görevli Ahmet Polat’ın, “İlahiyat Yıldızları” yarışmasında üçüncü olduğu bildirildi.

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Polat’ın ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“İstanbul Burhan Felek Salonunda,Türkiye İlahiyatlar Derneği (TÜİD) tarafından 3. Uluslararası İlahiyat Gençlik Buluşması ve İlahiyat Yıldızları yarışmasının ödül töreni düzenlendi.

Üniversitemizin İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arşaştırma Görevlisi Ahmet Polat, ‘Hüsn-i Hat’, ‘Siyer-i Nebi Öykü Yazımı’, ‘Proje Yazımı ve Spor’ olmak üzere üç kategoride düzenlenen ‘İlahiyat Yıldızları’ yarışmasına ‘Hüsn-i Hat’ kategorisinde katılmıştı. Yarışmada üçüncülük derecesi alan Polat, ödülünü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Törene; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar katıldı.”

İki Proje Başarısı

Diğer yandan, ZBEÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Vefa Saygın Öğütle yürütücülüğünde hazırlanan proje ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölüm Başkanı Prof.Dr. Özcan Sezer’in araştırmacı olarak yer aldığı proje, TÜBİTAK ARDEB 1001 Programı kapsamında destek almaya hak kazandığı kaydedildi.

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Vefa Saygın Öğütle "Potansiyel Göçmenler Olarak Liseli Gençler: Göçe Yönelik Eğilimler, Stratejiler ve Beklentiler” başlıklı projeyle, İstanbul'da lise eğitimine devam eden gençlerin geçim kaynaklarını keşfetmeyi ve uluslararası göç eğilimlerini potansiyel göçmenlik bağlamında tartışmayı amaçladıklarını belirtti. Öğütle, 18 ay sürecek olan projeyle lise gençliğinin gelecek planlarındaki ortaklıkları ve farklılıkları tespit ederek sosyal politika önerisinde bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yeni Sağ Siyaset Bağlamında Bürokratların Algı ve Tutumları Analiz Edilecek

Yürütücülüğünü Bartın Üniversitesinden Doç. Dr. Ömer Baykal’ın üstlendiği “Yeni Sağ Siyaset Bağlamında Türk Bürokrasisi” projesinde ise ZBEÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı ve Devrek Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Özcan Sezer araştırmacı olarak yer aldı. Sezer, projenin danışmanlığını Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Şükrü Kartepe’nin üstlendiğini, İstanbul Ticaret Üniversitesinden Prof. Dr. Ömer Çaha’nın, AnkaraYıldırım Bayezid Üniversitesinden Prof. Dr. Yılmaz Bingöl’ün ve Bartın Üniversitesinden Dr. Erdi Topçuoğlu’nun da projede yer aldığını belirtti. Sezer, proje ile bakanlıklarda ve belirlenen 12 ilde çeşitli kademelerde görev alan 1338 bürokratla yüz yüze görüşmeler gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Proje kapsamında bürokratların toplumsal kökenleri ve düşünsel eğilimleri üzerinden bürokrasiye odaklanılacağını ifade eden Sezer, yeni sağ siyaset bağlamında hayata geçen politikalara ilişkin bürokratların algı ve tutumlarının analiz edileceğini vurguladı.




Bu sayfayı yazdır

4.01.2023 11:59:09

Bu haber 464 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.437.147

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
956 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1113 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2122 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri