(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

VAKFIN BURSLARI AÇIKLANDI

(Haber: Fikri kapan) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ)  bünyesinde kurulu Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Vakfının, öğrenci burs başvurularının tamamlandığı bildirildi.

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre,

2022-2023 eğitim ve öğretim yılında burs verilmesi amacıyla vakıf tarafından rektörlüğe yapılan yazılı başvuruların, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer başkanlığında gerçekleşen toplantıda alınan karar üzerine, bir akademik yıl boyunca verilmesi planlanan burslariçin başvuru değerlendirmeleri 20 Aralık Salı günü nihai olarak sonuçlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

400’DEN FAZLA ÖĞRENCİYE BURS

1 Kasım Salı günü Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer başkanlığında yapılan toplantıda şehit ve gazi çocuklarının öncelikli öğrenciler olarak kararlaştırıldığı bursu almaya hak kazanan öğrenci sayısı 436 oldu. Buna göre 52 öğrenciye nakdi ve yemek, 220 öğrenciye de yemek desteği sağlanırken, 165 öğrencinin ise kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma programı üzerinden desteklenmesine karar verildi. Burs kazanan öğrencilerden bir tanesi maden şehidi çocuğu iken, üç tanesi ise asker şehidi çocuğu oldu.

REKOR BAŞVURU OLDU

Üniversitemiz sayfasında paylaşılan form ile 6 Ekim Perşembe günü başlatılan burs başvurularına 20 Ekim tarihine kadar toplam 17 bin 700 öğrenci geri dönüş yaptı.  Rekor olarak nitelendirilebilecek başvuruların ön değerlendirmeden geçirilmesi sonucunda ise mükerrer başvurular ve farklı üniversite öğrencilerinin başvuruları sistemden çıkarılarak, süreç 9 bin 53 öğrenciyle işlemeye devam etti.

SÜREÇ NASIL İLERLEDİ?

4 adımdan oluşan sürecin ilk aşaması başvuruların bittiği hafta gerçekleşti. Önceden belirlenen ve ilan edilen kriterler dikkate alınarak yapılan ön değerlendirme için başvuru formunda öğrencilerin bildirdiği veriler tablolara yerleştirilerek ikinci aşama için gereken isim listesi çıkarıldı.

İkinci aşamada şehit ve gazi çocuğu olmak, anne veya babadan birinin yada her ikisinin vefat etmiş olması, aile toplam gelirinin asgari ücretin altında olması gibi kriterlere göre başvuruların her biri artı ve eksi yönde puanlandırıldı ve bu sayede belirlenen 1018 öğrenciyle mülakat yapıldı. Üçüncü aşamada, beyan edilen bilgileri doğrulayacak nitelikteki evrakların birim yardım komisyonu üyelerince kontrol edilmesi sonucunda listede yer alan öğrenci sayısı 500 oldu. Son aşama nihai listenin 20 Aralık günü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu başkanlığında yapılan ve ertesi gün de Rektörümüz Özölçer başkanlığında düzenlenen toplantılarda değerlendirilmesiyle tamamlandı.

28 ARALIK ÇARŞAMBAYA KADAR..!

Burs kazanan öğrencilerin telefon numaralarına gönderilen mesajlarla bireysel olarak bilgilendirildiği süreç, öğrencilerin 28 Aralık Çarşamba gününe kadar gerekli evrakları kendi birimlerine teslim etmesiyle tamamlanacak.”

MEDEM'E 2 ÜNLÜ İSİM

Öte yandan, yapılan bir başka açıklamada ise ZBEÜ Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEDEM),düzenlediği etkinlikler kapsamında geçtiğimiz hafta iki ünlü ismi söyleşi programına konuk etti.

Araştırmacı yazar Muhammed Emin Yıldırım ve televizyon programcısı Bekir Develi, iki ayrı günde zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilen etkinlik ile MEDEM’in konuğu oldu.

Üniversite öğrencilerinin, diğer üniversitelerde okuyan öğrencilerin ve farklı meslek gruplarından katılımcıların takip ettiği söyleşiler yoğun ilgi gördü.




Bu sayfayı yazdır

27.12.2022 12:22:45

Bu haber 596 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.437.040

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
956 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1113 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2122 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri