(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

AİLENİN GURURU OLDU

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi doğumlu, down sendromlu sporcu 14 yaşındaki Ceylin Kurtoğlu, ailesiyle birlikte yaşamını sürdürdüğü Antalya’da düzenlenen Türkiye Yüzme Şampiyonasında Altın Madalya’nın sahibi oldu.

Karadeniz Ereğli’de 1994’de Belediye Meclis Üyeliği yapan, ileriki yıllarda ise yerleştiği Antalya’nın Muratpaşa İlçesinde, CHP İlçe Yönetiminde Başkan Yardımcılığına seçilen Ali Kurtoğlu ile Semra Kurtoğlu’nun kızları Ceylin Kurtoğlu, Muratpaşa Belediyesi Süleyman Erol Yüzme Havuzu'nda düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda kategorisinde rakiplerini geçerek birinciliğe ulaştı. Ceylin, aynı zamanda ilk kez katıldığı, “Özel Sporcular Okullar  Arası Yüzme Şampiyonası’nda 4 birincilik elde ederek önemli bir başarıya da imza atmış oldu.

Şampiyonanın ardından Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı ziyaret etti. Uysal, Özel sporcu Ceylin’i kutlarken, başarıdaki emeklerinden dolayı da Kurtoğlu ailesini tebrik etti.

Ceylin'in gösterdiği azmin herkese örnek olması gerektiğini belirten Başkan Uysal, “Ben, kendisinin Avrupa ve dünya şampiyonlukları kazanarak hayallerine ulaşacağına kesinlikle inanıyorum. Bu yolda Muratpaşa Belediyesi olarak biz de kendisine mümkün olan her türlü desteği vereceğiz" dedi.

4 YIL ÖNCE BAŞLAYAN SERÜVEN

Özel yetenek Ceylin Kurtoğlu’nu ailesi fazla kilolarından kurtulabilmesi amacıyla 4 yıl önce yüzme kursuna yazdırdı.

Ceylin'deki yeteneği keşfeden antrenörü, ailesini ikna etti ve ikili şampiyonalar için hazırlanmaya başladı.

Ceylin, ilk katıldığı özel sporcular okullar arası yüzme şampiyonasında 4 birincilik elde etti. Haftada 3 gün antrenman yaparak çalışmaya devam eden Ceylin, yüzmeye başladığının henüz ilk yılında 7 madalya kazandı.

Türkiye Şampiyonasında da Altın Madalya’ya uzanan Ceylin, hedefini ise “Avrupa Şampiyonluğu”, ardından ise Milli Forma altında “Dünya Şampiyonluğu” hedefini koyarken, "Hayalim Milli takım forması giymek. İlerleyen yıllarda Avrupa ve dünya şampiyonu olmak istiyorum" dedi.

Baba Ali Kurtoğlu ise kızlarının gösterdiği üstün başarı ile gurur duyduklarını, başarılarının devam edebilmesi açısından da ellerinden gelen desteği sürdüreceklerini kaydetti.

Bu arada, Ceylin’in başarısı, ulusal yayın yapan gazete ve medyada da geniş yer buldu.




Bu sayfayı yazdır

20.11.2022 15:30:38

Bu haber 735 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 24 kişi online
Toplam ziyaret : 76.126.331

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
246 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
559 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri