(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GELECEĞE ORTAK İMZA!

(Haber: Fikri Kapan-Orhan Akyüz) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Çaycuma Meslek yüksek Okulu bünyesinde, “Açık Deniz Teknolojileri Merkezi” açılışı gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) ve Turkish Petroleum Off-Shore Technology Center A.Ş. (TP-OTC) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Açık Deniz Sondaj Teknolojisi” ve “Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi” ön lisans programları, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencileriyle buluştu.

YÖK Başkanı Erol Özvar, açılış törenindeki konuşmasında, açılışı gerçekleştirilen programlarla, Türkiye'nin denizlerdeki petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan yüksek nitelikli insan kaynağını yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

ÖZÖLÇER; GURURLANDIK

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer de, üniversite olarak uluslararası normlara uygun, alanında uzman, toplumun her yönden kalkınmasına katkı sağlayacak donanımlı bireyler yetiştirmeyi ilke edindiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Bu yıl tercih kılavuzunda bu iki yeni programla yer almak bizi epey heyecanlandırmıştır. Ancak yerleştirme sonuçlarında gördüğümüz tablo bu heyecanımızı katlanarak arttırmış ve ne kadar doğru bir atılım yapıldığını bir kez daha görmemizi sağlayan sonuç bizleri epey gururlandırmıştır. Çünkü tüm sürecin adeta bir nakış gibi ilmek ilmek işlenmesi neticesinde açılan Açık Deniz Sondaj Teknolojisi ve Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi programlarımız daha ilk yılından yüzde yüz doluluk başarısı elde etmiş ve bu programlarımız 2022 yılı merkezi yerleştirme ile öğrenci alan Yükseköğretim ön lisans programları kapsamında, en yüksek puan ile öğrenci alarak, Üniversitemizin bölge üniversiteleri arasında adeta bir rekora imza atmasını sağlamıştır.”

BİLGİN: TAM DESTEK VERECEĞİZ

TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin ise  programlara yerleştirilen öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatları boyunca TPAO ve TP-OTC olarak staj, burs ve istihdam imkanları ile destekleyeceklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“12 ay boyunca kesintisiz 3 bin lira burs alacak öğrencilerimiz, operasyon bölgelerinde staj yaparak öğrendiklerini alanında en iyi profesyonellerin rehberliğinde uygulama olanağına, mezun olduklarında ise işe alım süreçlerinde önceliğe sahip olacaklar. Gençlerimiz, yeni kurulan programlarımızda aldıkları eğitim sayesinde ulusal ve uluslararası arenada saygın bir mesleğe sahip olmakla kalmayacak, yetişmiş personel sayısının kısıtlı olduğu bir sektörde, yürüttüğümüz kritik operasyon ve projelerde görev alabilecekler. Modern ve nitelikli eğitime verdiğimiz değere binaen, üniversitemiz kampüsünde eğitimlerin verileceği binanın yenilenmesini de üstlendik. Bina içinde inşa edilecek olan laboratuvar ve atölyeler sayesinde öğrencilerimizin uygulamalı eğitim almasına olanak tanıyoruz.”

Açık Deniz Teknolojileri Merkezinin açılış törenine Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz,  Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, TPAO ve TP-OTC çalışanları, akademisyenler, öğrenciler, petrol ve doğal gaz sektöründen profesyoneller katıldı.




Bu sayfayı yazdır

15.11.2022 11:12:48

Bu haber 508 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.214.818

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
528 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
718 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2031 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri