(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TPAO’NUN EĞİTİM İŞ BİRLİĞİYLE…

(Haber: Orhan Akyüz) - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nca (TPAO), Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ) açılan “Açık Deniz Sondaj Teknolojisi Programı” ve “Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi Programı” bölümlerine gençlerin büyük ilgi gösterdikleri bildirildi.

TPAO’dan yapılan yazılı açıklamada, Ülkede milli teknisyenlerin yetiştirilmesi için harekete geçen kurumun, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve ZBEÜ arasında yoğun çalışmalar yaptığı belirtildi.

Tüm tarafların desteği ile söz konusu programların açılmasına karar verildiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

49 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI, 3 BİN LİRA BURS DESTEĞİ ALACAKLAR

“Üniversitede 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminin resmi açılışı, 14 Kasım 2022 tarihinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin’in katılımıyla gerçekleştirilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarında, bölgedeki lisans programlarının üzerinde bir başarı puanı ile alım yapan bölümlerde açık bulunan tüm kadrolar doldu.
Bu kapsamda, “Açık Deniz Sondaj Teknolojisi” bölümüne 23 öğrenci, “Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi” bölümüne ise 26 öğrenci yerleşti. Buna göre, toplamda 49 öğrenci yeni açılan bölümlere kayıt yaptırmaya hak kazandı.  TPAO tarafından yeni açılan ilgili bölümlere kaydını yaptıran öğrencilere, 12 ay boyunca 3 bin lira burs desteği de verilecek.”

TEORİK VE UYGULAMA ORTAMI İÇİN BİNA YENİLENİYOR

TPAO’dan yapılan açıklamada, öğrencilerin hem teorik hem de uygulamalı olarak kaliteli bir eğitim alabilmesi için birçok çalışma yürütüldüğüne vurgu yapılarak, şöyle denildi:

“Üniversite kampüsü içinde bulunan bir bina bu bölümlere tahsis edilirken, tüm binanın yenileme çalışmaları da yapılıyor. Yenileme çalışmaları kapsamında bina içine laboratuvar kurma çalışmaları devam ediyor. Öte yandan, ‘OTC Club’ adıyla öğrencilerin sosyalleşebileceği ve sektör profesyonellerinden network oluşturabileceği bir merkez kurma çalışmaları da devam ediyor. Söz konusu merkezde öğrencilerin yabancı dil gelişimleri de desteklenirken, merkezin kütüphane ve kafe gibi öğrencilerin günlük hayatlarını geçirecekleri bir yer olması planlanıyor.

MEZUN ÖĞRENCİLER İSTİHDAMDA ÖNCELİKLİ OLACAK

Bölümlerden mezun olan öğrenciler, Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi’nde, sondaj gemilerinde (Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamit Han), açık deniz sondaj servisi operasyonlarında stajyer teknisyen olarak işe alımda öncelikli olacak. Bu yapılan atılımla birlikte, TPAO’nun deniz operasyonları başta olmak üzere kara sondaj operasyonları için de önemli bir insan kaynağı yaratılmış olacak.’’




Bu sayfayı yazdır

13.11.2022 12:39:01

Bu haber 569 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.216.632

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
629 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
719 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2033 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri