(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZBEÜ GÜNLÜĞÜNDEN...

(Haber: Fikri Kapan) – Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde bir dizi etkinlikler düzenlendiği bildirildi.

Üniversitenin basın yayın ve halkla ilişkiler koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamalara göre, Zonguldak Tarihini Anlatan Kitabın Lansmanı gerçekleştirildi, biyoloji sergisi açılışı yapıldı, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı TÜBİTAK 2237-A Projesini Başarıyla Tamamlandı. Bu arada ZBEÜ OVAT Takımı katıldığı yarışmada üçünücülük elde etti.

CAFE AKADEMİ’DE YAPILDI

ZBEÜ tarafından basılan “Zonguldak: Antik Çağdan Cumhuriyete Bir Kentin Tarihi” adlı kitabın lansmanı 15 Temmuz Şehitler Kampüsümüzdeki Cafe Akademi’de gerçekleştirildi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz etkinlikte yaptığı konuşmada, bu tarz tarih çalışmalarının kültürel aktarım konusunda önemli kayıtlar olduğunu ifade ederek, üniversitenin bu tarz çalışmalara destek olmasının ise il açısından büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer de,   üniversite tarafından yayımlanan kitabın, Zonguldak açısından sadece bir tarih kitabı olmadığını, şehrin siyasal, sosyolojik ve ekonomik boyutlarını da derinlemesine anlatan bir inceleme çalışması olduğunu dile getirerek, Kitabın editörlerine teşekkür etti, kitaba çalışmalarıyla katkı sunan yazarlara da çalışmalarında başarılar diledi.

Kitabın editörlerinden Prof. Dr. Ahmet Efiloğlu ise 5 bölüm ve 25 makaleden oluşan eserin orijinal kaynaklara dayandığını kaydetti. Efiloğlu, kitabın basımındaki katkılarından dolayı da Rektör Özölçer ve yardımcısı  Şenol Hakan Kutoğlu’na teşekkür etti.

Etkinliğe ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Gençlik Spor İl Müdürlü Hakan Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Necdet Çırak, İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Jandarma Yarbay Orhan Kaş,  İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Tarih bölümü öğretim üyeleri, senato üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tarih bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Efiloğlu, Dr. Öğr. Üyesi Gürbüz Arslan, Doç. Dr. Yücel Namal ve Araş. Gör. Dr. Çağlar Tan’ın editörlüğünü üstlendiği, 3 yıllık araştırmaya dayanan kitapta Zonguldak’ın sosyoekonomik, siyasi, idari ve kültürel açılardan inceleyen bütüncül ve kapsamlı bilgiler yer alıyor.

AÇILIŞI ÖZÖLÇER YAPTI

zbeü Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından gerçekleştirilen ‘Biyolojik Sergi’nin açılışını Rektör Özölçer gerçekleştirdi.

Rektörü Özölçer, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Demir ve Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Çölgeçen tarafından kesilen kurdela ile Fen Fakültesi binasında açılan sergide ilgi çekici maketler, hayvan ve bitki örnekleri, biyoloji ile ilgili güncel konularda posterler yer aldı.

Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği sergiyi, Zonguldak’taki ortaöğretim öğrencileri de gezdi.

Dekanı Demir ve Bölüm Başkanı Çölgeçen, 22 yıllık birikim barındıran Biyoloji serginin açılımına desteklerdin dolayı Rektör Özölçer’e teşekkür etti.

EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİNDE…

Yürütücülüğünü Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Efecan Karagöl’ün yaptığı “TÜBİTAK 2237-A projesi”, Karadeniz Ereğli Öğretmenevinde 27-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikle tamamlandı.

“Lisansüstü Öğrencilerin Bilimsel Yayın Üretkenliğini Artırmaya Yönelik Akademik Okuma, Yazma ve Yayımlama Eğitimi” adlı projede ülkenin çeşitli üniversitelerinden 30 lisansüstü öğrenci eğitim aldı. Projede 11 öğretim üyesi ise akademik okuma, yazma ve yayımlama konularında çeşitli eğitimler verdi.

4 gün süren proje programının kapanış ve belge takdim törenine katılan Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz,  proje ekibine teşekkür ettikten sonra katılımcı, yardımcı personel ve eğiticilerin katılım sertifikalarını verdi.

VE ZBEÜ’YE ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ…

Diğer yandan, ZBEÜ Otomasyon ve Arge Takımı (ZBEU OVAT) TeknofestRobotaksi Binek Otonom Araç Yarışmasında üçüncü oldu.

Teknofest'in, “Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması”na katılan teknoloji takımımız ZBEÜ OVAT, geçtiğimiz ay ilan edilen yarışma sonuçlarına edilen itiraz üzerine yenilenen sıralamada üçüncülüğe yükseldi.

Yarışmanın sıralamadan bağımsız iki ödülünden biri olan “En İyi Takım Ruhu” ödülünü de kazanan ZBEÜ ekibi, yarışmaya hazırlık sürecinde kendilerine her türlü desteği en ivedî şekilde sunan Mühendislik Fakültesi yönetimine ve Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkür ettiler.

Rektör Özölçer de, takımın danışmanlarını ve öğrencilerimizi tebrik ederek başarılarının devam etmesi temennisinde bulundu.




Bu sayfayı yazdır

3.11.2022 11:50:42

Bu haber 522 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 1 kişi online
Toplam ziyaret : 76.216.644

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
629 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
719 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2033 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri