(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

"BAĞIŞÇIYI TEHDİT EDİYORLAR!"

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gerçekleştirdiği “Cumhuriyet Yürüyüşü”nde halkın desteğini aldığını söyledi.

Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezindeki Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen Ereğli Belediyesi Kasım Ayı Belediye Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, Belediyenin bir çok işinin Bakanlıklardan onaylanmadığını, İller Bankasından da kredi verilmediğini; Kent Meydanının yapımına ilişkin bulduğu bağışçının da iktidar tarafından engellendiğini ileri sürdü.

UÇAR’A SELAM SÖYLEDİ!

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ı, ilçeye hizmet gelmesinde ‘engel’ olarak gösteren Posbıyık, şunları kaydetti:

“Hamdi Uçar’ı severim, sevgili kardeşimdir, sevgimi gönderiyorum ona yanaklarından öpüyorum. 'Nerden çıktı bu?' diyeceksiniz. Aklıma geldi arkadaşım. Sevgimi ifade etmeyecek miyim yani, çok severim kendisini. Buradan selam gönderiyorum. Kent Meydanını bana yaptırmıyorlar. Bağışçılara baskı yapıyorlar tehdit ediyorlar. Bu proje Ereğli’ye yapılacak. Benim için yapılmayacak, ben bugün varım, yarın yokum. Bu kadar Ereğli düşmanlığı olur mu ya!. Limanı elimden alıyorsun, yeme içme yerini açtırmıyorsun, şikayet ediyorsun. ‘Cumhurbaşkanı her gün ihracat yapıyoruz’ diye açıklamalar yapıyor ama bunlar yıllık 450 bin ton yurt dışı ihracatı yapan limanı sırf Kdz. Ereğli Belediyesi’ne zarar vermek için kapatıyorlar. Sahile camiyi yaptırmadığımız için bütün bakanlıklardan zaten işimiz durdu. 12 tane cami yeri gösterdik. 4 tane cami var etrafında. Bakan ‘sen yeter ki he de’ diyor. ‘Meclis üyelerini boş ver’ diyor. Ben halkın iradesine karşı gelemem. Ereğli için bir şeyler yapması gerekenler de hiçbir şey yapmıyorlar. Beni durdurma noktasında herşeyi yapıyorlar. Zulüm görüyoruz, Kdz. Ereğli Belediyesi zulüm altında Kent Meydanını yapacak bağışçıyı tehdit ediyorsun, ‘Ereğli Belediye Başkanına buradan bir lira para gitmeyecek, onun kazanmasını mı istiyorsun’ diyorlar ya. Bugün çok neşeliyim onun için çok fazla kızmayacağım. Basın mensupları beni kızıyor falan demesin. Neden neşeli olduğumu bilirsiniz, siz ne yaparsanız yapın. Halk Halil Posbıyık’ın arkasında.  Bütün baskılara rağmen Cumhuriyet yürüyüşünde bunu herhalde kör gözler dahi görmüştür tahmin ederim.”

BAĞIŞÇIYA TEHDİT VAR!

Posbıyık, Kent Meydanı çalışmalarına ilişkin konuşmasında da şu ifadelere yer verdi:

“Açık ve net olarak konuşuyorum. Bağışçıya baskı yapıyorlar, ‘Seçimler yaklaştı, CHP’li başkana oy kazandırmak mı istiyorsunuz siz’ diye. ‘Kent meydanına bağış yapmayacaksınız’ diyorlar. Aylardan beri konuşuyorum bağışçılarla. Bağışçılar ‘büyük baskı görüyoruz seçime kadar bir şey yapmayacağız’ dediler. Hak veriyorum onlara da. Diğer konularda da Ereğli Belediyesi’ne yardım edilmeyecek, onlara mı kazandıracaksınız diyorlar. Dolayısıyla yaptırmayan belli. Zaten orayı yıkan da ben değilim. Benden evvelki AKP döneminde paldır küldür yıktılar o hale getirdiler. Benimle hiçbir alakası yok. Ben onların yapmadıklarını yapmaya çalışıyorum.

-Kredi vermiyorlar -

Türkiye’de İller Bankası’na bir tek lira borcu olmayan belediye Ereğli Belediyesi. Neden kredi vermiyorlar bana?, ‘Çünkü camiyi istedikleri yere yaptırmıyorum.’ Ben cami yapmayalım demiyorum, 12 tane yer gösterdim yapalım diye. Ama ben 1971’den bu yana belediyeciyim. O istedikleri yere cami olmaz. Trafik alt üst olur, kargaşa olur. Onun için yaptırmayan adres bellidir. Seçim sonrasına kaldı. Böyle yıkık vaziyette kalmasının nedeni de benden evvel ki AK Parti döneminde oranın yıkılmasıdır.”




Bu sayfayı yazdır

2.11.2022 16:50:05

Bu haber 382 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.133.866

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
256 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
565 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1480 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri