(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İSİMLERİ FİDANLARLA YAŞATILACAK

(Haber: Orhan Akyüz-Fikri Kapan) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ) görevi başında vefat eden akademik ve idari personel, öğrenciler ile maden şehitleri anısına fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün, yazılı basın açıklamasına göre, ZBEÜ Rektörü Prof Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Üniversitenin 30. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Farabi Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, vefat edenlerin anısını yaşatmak üzere gerçekleştirilen etkinliğin büyük bir anlam taşıdığını ifade ederek, “bu anlamlı girişimler üniversitemizde sürdürülmeye devam edecek.  Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

İdari personel için dikilen fidanın ilk toprağını atan Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Yıldız da törende personelin adını yaşatmak adına dikilen fidanların bakımında herkese büyük sorumluluk düştüğünü dile getirerek, katkı sunanlara teşekkür etti.

Rektör Özölçer’in fidan dikerek suladığı etkinlikte, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal eşlik etti.

41 MADEN ŞEHİDİ ANISINA FİDAN…

Bu arada, 14 Ekim’de Bartın’ın Amasra ilçesinde hayatını kaybeden 41 maden işçisi için de fidan dikildi. Benzer bir durumun yaşanmaması temennisiyle dikilen fidanın ilk can suyunu Maden Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Geniş verdi.

ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Öte yandan, Rektör Özölçer, düzenlediği kahvaltı etkinliğinde öğrenci temsilcileriyle bir araya geldi.

ZBEÜ Konukevi’nde düzenlenen etkinlikte Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Tuğba Akdal ve Öğrenci Konseyi Başkanı Doğukan Kilcioğlu da hazır bulundu.

Öğrencilerin eğitimden sosyal etkinliklere, kampüs koşullarından staj imkanlarına kadar bir çok talebini dinleyen Rektör Özölçer, “Öğrencilerimizin isteklerini en kısa zamanda değerlendireceğiz. Öğrencilerin isteklerine duyarlı olmak, bir üniversitenin en temel vazifelerinden biridir" dedi.

Davetten duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenci temsilcileri Rektörümüze duyarlılığı ve yakınlığından dolayı teşekkür etti.

ATATÜRK VE CUMHURİYET

Öte yandan, ZBEÜ’de, Cumhuriyetin Kuruluşunun  99. Yılı Vesilesiyle “Atatürk ve Cumhuriyet” Konulu konferans düzenlendiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ahmet Efiloğlu’nun anlatımıyla gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ile Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, senato üyeleri, akademik-idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta,Prof. Dr. Efiloğlumilletini çok seven ve onun refahı için çabalamış bir lider olarak Mustafa Kemal Atatürk’te cumhuriyet fikrinin nasıl oluştuğu ve nasıl hayata geçirildiği üzerine bilgiler verdi. Cumhuriyetin hayata geçmesi için devlet, vatan ve bağımsızlığın olması gerektiğine vurgu yapan Efiloğlu, Atatürk’ün gençlere duyduğu büyük güvenle cumhuriyeti onlara emanet ettiğini hatırlattı.

Rektör Yarımcısı Prof. Kutoğlu da Cumhuriyetin büyük fedakârlık ve çabalarla kurulduğuna değinerek herkesin görevini bu bilinçle yerine getirmesi gerektiğini söyledi.”




Bu sayfayı yazdır

31.10.2022 11:53:25

Bu haber 443 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.216.767

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
629 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
719 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2033 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri