(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MUCİZELER ATÖLYESİ AÇILDI

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, “Mucizeler Atölyesi” ismi ile Anne Çocuk Kafe ve Çocuk Atölyesi açılışı gerçekleştirildi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Süleymanlar Mahallesi Kavak dibi sokak’taki mekanın açılışında yaptığı konuşmada, iş yeri sahibi Ebru Gökçe’nin çevresine sevgi dağıtan yapıya sahip olduğunu söyledi.

Posbıyık, Gökçe’nin güler yüzünün yanı sıra mücadeleci bir yapıya da sahip olduğunu savunarak, “açtığı mekan da çok önemli bir mekan. Gerçekten Ereğli’de sıkıntısı çekilen, yetişkinlerin çocuklarını güvenerek emanet edebileceği bir mekanı hayata geçirdi. Fevkalade güzel bir ortam açtı. Allah yolunu açık etsin” dedi.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş de, kadın istihdamının önemine değinerek, “kadınların sahip olduğu işletmelerin açılması bizlerin de çok önemsediğimiz bir konu. Burada sağ olsun Neriman (Posbıyık) hanım bir öncülük yaptı. İnşallah biz de yeniden seçilmiş olduğumuz TSO yönetiminde kadın istihdamına yönelik ve kadın iş yerlerinin açılmasına yönelik çalışmalarımız olacak. Odamızda da ilk defa bir kadın meclis üyesi ve meclis başkan yardımcımız oldu. Açılışını yaptığımız bu mekanın da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

İşyeri sahibi Ebru Gökçe de, ilçede yerleştiğinden beri ilçede bu tür bir mekan hayal ettiğini anlatarak, “anneler çok rahat şekilde sıcak bir çay içemezler. O nedenle sıcak kahvelerini içebilecekleri, çocuklarının da rahat ve özgürce oyun oynayabilecekleri, diledikleri zaman emanet edebilecekleri ama içeride sadece ‘huzur, güven ve sağlıklı beslenmenin’ olduğu bir kurum açmaktı hayalim. Yıllarca bununla ilgili çok büyük araştırmalar yaptım. Öğretmen olarak da yüksek lisansımı çocuklar üzerinde çalıştım ve güzel sonuçlar aldım. Bu şamada en büyük desteği de 2021’de Sayın Neriman Posbıyık başkanlığında açılan Kadın Gücü Kooperatifinden aldım. Bu anlamda, öğretmenlik kimliğinden her zaman ışık aldığın Neriman Posbıyık’a huzurlarınızda çok teşekkür ederim. Ayrıca çok kısa sürede tanıştığım ama bana kol-kanat geren, her daim yanımda olan Safiye Karaarslan’a çok teşekkür ediyorum. Ama ben buraya geldiğimden beri gözümün içine bakıp ‘Sana Çok Güveniyorum Ebrucuğum’ diye ve bana ‘Babalık’ eden Halil Posbıyık’a çok çok teşekkür ediyorum.”

Açılış kurdelesini Bayan Posbıyık ile Gökçe ve Bayan karaarslan'ın birlikte kestikleri mekan davetlilere gezdirilerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verildi.

Davetlilere çeşitli ikramlarda bulunulan etkinlikte, Mucizeler Atölyesinde görevli 3 uzman eğitmen ise çocuklarla yakından ilgilendi.




Bu sayfayı yazdır

29.10.2022 14:40:48

Bu haber 2194 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.215.585

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
629 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
719 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2033 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri