(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZBEÜ'DE BİR DİZİ ETKİNLİKLER...

(Haber: Orhan Akyüz)  - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (ZBEÜ) faaliyetleri durmaksızın

sürdürülüyor.

‘’3. ULUSLARARASI BANKACILIK KONGRESİ’’

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün, yazılı basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Üniversitemizin katkılarıyla Türkiye Bankalar Birliği’nin ev sahipliğinde, ‘3. Uluslararası Bankacılık Kongresi’ 6-7 Ekim tarihinde düzenlendi.

‘Geleceğin Bankacılığına Doğru Güncel Gelişme ve Trendler’ ana temasıyla çevrimiçi olarak düzenlenen kongrede, Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Dr. Ekrem Keskin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcısı Vekili Dr. Mustafa Aydın, Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, IMF Strateji, Politika ve İnceleme Dairesi Başkanı Ceyla Pazarbaşıoğlu, Avrupa Bankacılık Federasyonu Sürdürülebilir Büyümenin Finansmanı Direktörü Burçak İnel ve Arap Bankalar Birliği Genel Sekreteri Wissam Fattouh konuşmacı olarak yer aldı.
Bankacılık sektörü ile akademi arasındaki bağları güçlendirmek, finans sektöründeki güncel gelişmeler ve akademik çalışmalar hakkında bilgi sunmak amacıyla düzenlenen kongrede Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve diğer 5 katılımcı, üniversite rektörü onur kurulunda yer aldı. Üniversitemizin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Finans ve Bankacılık programı akademisyenleri de etkinlikte hazır bulundu. Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Dr. Ekrem Keskin, kongrenin düzenlenmesinde ortak çalışmalar yürüten Başkent Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Hitit Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde çalışan akademisyenlere teşekkürlerini sundu.
İki gün devam eden kongreye, 27 üniversite ve 6 kurumdan ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda akademisyen ve iş insanı katıldı.
Kongrede finans, risk yönetimi, hukuk, yapay zeka, blokzinciri, kripto para, açık bankacılık, yeşil finans, sürdürülebilirlik, inovasyon ve benzeri konularda 50 bildiri sunuldu.

EDİTÖRLERDEN REKTÖRE ZİYARET

Üniversitemiz tarafından yayımlanan ‘Antik Çağdan Cumhuriyete Bir Kentin Tarihi’ kitabının editörleri, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’i makamında ziyaret etti.
Gerçekleşen ziyarette, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih Geniş ile birlikte kitabın editörleri Prof. Dr. Ahmet Efiloğlu, Doç. Dr. Yücel Namal, Dr. Öğr. Üyesi Gürbüz Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Emre Satıcı ve Araştırma Görevlisi Dr. Çağlar Tan, Zonguldak’ın arkeolojik, sosyo-ekonomik, siyasi, idari ve kültürel mirasını ele alan ‘Antik Çağdan Cumhuriyete Bir Kentin Tarihi’ kitabını, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e takdim etti. Rektörümüz Özölçer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kitabın hazırlanmasında verdikleri emek ve özveri için öğretim üyelerine teşekkür etti, bundan sonraki çalışmalarında da kendilerine başarılar diledi.

HAYIRSEVER HUKUKÇUDAN ÜNİVERSİTEYE PARK
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile hayırsever avukat Ali Osman Odabaş arasında ‘Avukat Hikmet Odabaş 30. Yıl Parkı’ yapılmasına dair iş birliği protokolü imzalandı. Rektörlük makamında öğleden sonra gerçekleşen imza töreninde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir
Hakan Bakkal, Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hikmet Yazıcı ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Umut Üzmez yer aldı. Protokolün ardından üniversitemize  yıllardır sunduğu katkılardan ötürü hayırsever avukat Ali Osman
Odabaş’a teşekkür eden Rektörümüz Özölçer, Ali Osman Odabaş’ın eşi olan Avukat Hikmet Odabaş’ın adını üniversitemizde yaşatmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.
İmzalanan protokolle, üniversitemizin  Çaycuma Kampüsü’nde ‘Avukat Hikmet Odabaş 30. Yıl Parkı’ ve çevre düzenlemesi işlerinin yapılması amaçlanıyor.

ZBEÜ ÖĞRENCİLERİNE AÇIK HAVADA SİNEMA KEYFİ
ZBEÜ Öğrenci Konseyi’nin, üniversitemizin 30. yılı münasebetiyle düzenlediği etkinlikte öğrencilerimiz açık havada sinema izlemenin keyfini yaşadı.
Farabi Kampüsü oditoryumunda yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinliğe öğrencilerimizin yanı sıra çok sayıda personelimiz de katılım gösterdi.
Türk Sineması’nın unutulmaz filmleri arasında yer alan ‘Neşeli Günler’ filminin gösterildiği gecede katılımcılara patlamış mısır ikram edildi.
Etkinlikten büyük keyif alan öğrenciler, daha sonra şarkılar söyleyip halay çekerek filmin adına uygun neşeli bir manzara oluşturdular.

DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI ARASINDA YER ALDILAR
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi’nden 4, Fen Fakültesi’nden de 1 emekli öğretim üyesi, Stanford Üniversitesi’nin her yıl yayınladığı ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde yer aldı.
Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Bülent Ekmekçi, Elektrik Elektronik Mühendisliğinden Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Altan, Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Kara ile Arş. Gör. Dr. Seçkin Karasu ve üniversitemiz Kimya Bölümünden 2018 yılında emekli olan Prof. Dr. Baki Hazer dünya çapında yüksek prestije sahip 2022 Elsevier BV metriklerine göre ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ arasında yer al
‘Kariyer Boyu Etki’ ve ‘Yıllık Etki’ olmak üzere iki kategoride yapılan sıralamada, ‘Kariyer Boyu Etki’ kategorisinde Prof. Dr. Baki Hazer 123.594 ve Prof. Dr. Bülent Ekmekçi 394.848. sırada, ‘Yıllık Etki’ kategorisinde ise Arş. Gör. Dr. Aytaç Altan 19.961, Prof. Dr. Baki Hazer 118.225., Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Karasu 183.795, Prof. Dr. Bülent Ekmekçi 197.454 ve Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Kara 454.078. oldu.
Bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Elsevier BV metrikleri, nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, atıf sayısı, h-index, hm-index, atıf alan yayın sayısı ve atıf yapılan yayınların yer aldığı dergilerin etkisi kullanılarak hazırlanıyor.’’




Bu sayfayı yazdır

15.10.2022 11:03:17

Bu haber 442 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.216.211

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
629 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
719 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2033 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri