(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DESTEĞİ HAK ETTİ

(Haber: Fikri Kapan) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (ZBEÜ), “Derin Öğrenme ile Beyin Aktivitesinden Kişinin Gördüğü Resmin Tespit Edilmesi” isimli projesinin, TÜBİTAK 2221 Konuk ve Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandığı bildirildi.

ZBEÜ Basın yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ZBEÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Dr. Abdullah Oğuz Kızılçay’ın yürütücüsü olduğu ve  Prof. Dr. Dante Augusto Couto Barone ve lisansüstü öğrencisi Mustafa Turna ile birlikte sunduğu projenin, insan beyninin görsel korteksiyle ilgili olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

İSABETLİ TAHMİNLER YAPABİLECEK
“Proje ile ilgili detayları paylaşan Kızılçay, konuk bilim insanı ile birlikte, çalışma kapsamında insan beyninin görsel korteksinin V1, V2 ve V3 voxellerinin doğal resimlere verdiği tepki ile imajınfrekans ve oryantasyon arasındaki bağlantının derin öğrenme yöntemi ile elde edilebileceğini, böylece kişinin görsel korteksindeki elektriksel aktiviteden hangi imajı gördüğü konusunda isabetli tahminler yapılabileceğini söyledi.

YAPAY ZEKA'DA TECRÜBELİ
TÜBİTAK tarafından desteklenen çalışma hakkında açıklamada bulunan Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Oğuz Kızılçay, Brezilya’nın saygın üniversitelerinden biri olan Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS)’de görev yapan Prof. Dr. DanteAugustoCoutoBarone’yi konuk bilim insanı olarak Üniversitemizde 1 ay boyunca ağırlayacağımızı ifade etti.
Davet edilen bilim insanının yapay zeka alanında oldukça tecrübeli olduğunu aktaran Dr. Kızılçay,  Prof. Dr. Dante Barone’ninbilgisayar mühendisliği öğrencilerine aktaracağı vizyonun değerli olduğunu, bu girişimin bölümümüz ve üniversitemiz adına oldukça kıymetli olduğunu belirtti.”




Bu sayfayı yazdır

11.10.2022 09:23:16

Bu haber 753 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.214.846

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
528 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
718 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2031 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri