(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BİR TEPKİ DE EĞİTİM-İŞ'TEN...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki bazı okullar için alınan yıkım ve güçlendirme çalışmalarının “Zamansız ve Plansız” olduğu bildirildi.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Kdz. Ereğli Temsilciliği yönetiminin yazılı açıklamasında, İlçedeki bazı okullarda, ‘depreme karşı dayanıksız olduğu’ gerekçesiyle yıkım yada güçlendirme çalışması başlatıldığı hatırlatıldı.

Bu kapsamda tadilata girecek okullardaki öğrencilerin başka okullarda eğitim öğretime devam edeceklerinin kamuoyuna yansıdığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Sayın yetkililere seslenmek istiyoruz. Bu planlamalar yapılırken aşağıdaki soru ve sorunlar dikkate alındımı?

1- Üç buçuk aydır boş duran bu okulların tadilatı neden okulların açılmasına bir hafta kala okullara bildirildi?  Bu tadilatlar okullar tatile başladığında başlatılsaydı, eğitim-öğretim daha az etkilenmez miydi?

2- Tadilata girecek tüm okulların personeli yeni öğretim yılına hazırlık kapsamında tadilattan haberdar olmadığı için yaz boyunca binaların bakım, onarım, boyama işlerini devletin parasıyla yaptılar. Şimdi bina güçlendirilmesi için bu okullar kapatıldı. Bir yıl, belki de iki yıl bu binalar kullanılamayacak. Acaba bu binaların depreme dayanıksız olduğu bu on gün içinde mi tespit edildi. Bu tespiti yapan yetkililer neden yaz boyunca okul idarecilerini bilgilendirip ‘Okulunuzda bina güçlendirilmesi yapılacak. Sakın bakım, onarım ve boyama yapmayın’ demediler?

3-Okulları açılmasına bir hafta kaldığı için tüm idareciler haftalardır emek verip ders programlarını hazır hale getirmişlerdi. Hem tadilata girecek tüm okul idarecilerinin emeği hem de bu okulları misafir edecek tüm okulların idarecilerinin bunca emeği boşa gitti. En azından bir ay önce haber verilmiş olsaydı bunca emekte boşa gitmeseydi iyi olmaz mıydı?

4-Tadilata girecek okullardaki binlerce öğrencinin çoğunluğunun anneleri, babaları kendi mahallesinde olan okula çocuğunun yürüyerek gideceğini düşünüyordu. Ama şimdi çocuğunu daha uzak başka bir okula göndermek için servis parası ya da otobüs parası ödemek zorunda kalacak. Bu hayat pahalılığında aileler zor durumda kalacak. Bu durum ailelere daha önce bildirilseydi, ailelerde bütçelerini ona göre ayarlasaydı iyi olmaz mıydı?

5-Tadilata girecek okullardan biride 1200 civarında öğrencisi olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (eski adıyla Meslek Lisesi). Bu okuldaki uygulamalı meslek dersleri tadilat süresince yapılamayacak. Bu sorunun da dikkate alınması gerekmez miydi?

6-Tadilata girecek bu okullardaki öğretmenlerimizden bir kısmının küçük çocukları, bebekleri var. Çocuğunu kreşe bırakacak olanlar planlarını ona göre yapmıştı, çocuğunu okula bırakacak olanlar planlarını ona göre yapmıştı, çocuğunu emzirecek anne öğretmenler ona göre plan yapmıştı. Şimdi ise bu öğretmenlerin okulları değiştiği için zor durumda kaldılar.

Tüm bu ve benzeri sorunların çözümü için neden okul yöneticilerinin fikirleri alınmadı. Karar alındıktan sonra okul müdürlerini sadece kararı açıklamak için birkaç gün önce toplantıya çağırdılar.

Eğitim-iş Karadeniz Ereğli Temsilciliği olarak okullarımızın depreme karşı güçlendirilmesini sonuna kadar desteklediğimizi fakat bu güçlendirmelerin, hazırlıkların daha planlı ve tüm paydaşların görüşleri alınarak yapılması gerektiğini tüm kamuoyuna bildiririz.”




Bu sayfayı yazdır

8.09.2022 16:38:20

Bu haber 563 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
08.09.2022 18:05:35
huzun diyor ki;

eğitim-iş te yüzler gülüyor




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.196.403

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
408 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
707 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2021 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri