(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TALEPLERİNİ İLETTİLER

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, güçlendirilmesi gerekçesiyle boşaltılmasına karar verilen Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi (KEAL) öğrenci velileri, bu eğitim-öğretime bu yıl öğrenci kabul edilmeyen Kavaklık Mahallesindeki Final Okullarında devam edilmesi önerisinde bulundular.

KEAL binası önünde toplanan öğrenci velileri adına konuşan Ceyda Külcü, eğitim-öğretimin Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Lisesi’nde alınacağı yönünde duyumlar aldıklarını söyledi.

Bu nedenle yeniden ikili eğitime geçilmek zorunda kalınacağını ve öğrencilerinin oldukça geç saatlerde okuldan çıkmak zorunda kalacağına dikkat çeken Külcü, şöyle dedi:

"Veliler olarak çocuklarımızın söz konusu saatler arasında eğitim öğretimi verimli bir şekilde alacaklarından endişeliyiz. Aynı zamanda çocuklarımızın sosyal ve psikolojik gelişimlerinin ve gereksinimlerinin yoğun olduğu bu yaş grubunda bu eğitim öğretim saatleri ile gereksinimleri yeterli karşılayamayacaklarını düşünüyoruz. Özellikle havanın erken karardığı kış aylarında çocuklarımızın ulaşım sıkıntısı çekecekleri öngörülebilir ve güvenlik anlamında çok ciddi endişelerimiz, korkularımız bulunmaktadır. Sınava hazırlık grubundaki öğrencilerin ders tekrarı, sınav hazırlığı gibi konular da bu sistemde sekteye uğrayacak ve telafi edilmesi güç olan zararlar ortaya çıkaracaktır. Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi binasında sabah çok sayıda öğrenci eğitim alacak, öğleden sonra ise bizim çok sayıda öğrencimiz eğitime devam edecektir. Bu koşullarda okulun temizlik hizmetlerinin yeterli düzeyde olabilmesi mümkün görünmemekte, salgın hastalıkların bu kadar yoğun olduğu bir dönemde çocuklarımızın sağlığı da tehlikeye atılmaktadır. Ayrıca bu çocuklar söz konusu saatler arasında eğitim öğretime tabi tutularak aile bütünlüğü içerisinde sosyalleşme ve hatta ailece yemek yeme şansından bile mahrum kalacaktır."

FİNAL’İ ADRES GÖSTERDİLER

Külcü, bu olasılığın dışında, bir başka boy binada eğitim-öğretimin dana doğru olacağını vurgulayarak, “Veliler olarak tüm bu aksaklıklara mahal vermemek için ricamız çocuklarımıza kullanımda olmayan ve kiralanabilir durumda olan boş okulların tahsis edilmesi ve yavrularımızın ruhen ve bedenen sağlıklı bir eğitim almasını desteklemenizdir" dedi.

Külcü, gazetecilerin sorusu üzerine ise söz konusu eğitimin, bu yıl öğrenci kabul edilmeyen Final Okulları’nın Kavaklık Mahallesi Kampüsü’nün verilebileceğini sözlerine ekledi.

Basın bildirisinin okunmasının ardından birlikte fotoğraf çektiren veliler ve öğrenciler okul binası önünden ayrıldılar.

Ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak ve İlçelerindeki okullarda yapılan incelemeler sonucu, bazıların yıkımına, bazılarının ise güçlendirilmesine karar verilmişti.




Bu sayfayı yazdır

7.09.2022 19:33:02

Bu haber 1272 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
09.09.2022 01:48:22
Hulya diyor ki;

Bu mu yani yaptiginiz ?? Cok komiksiniz ya sizler cokk bencil ve komik Gidin yatin mebin onune 12 eylulde o zil calmasin rica ne be hatun rica nee??




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.195.307

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
406 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
705 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1920 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri