(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

VELİLER ENDİŞELİ VE TEPKİLİ!

Zonguldak genelinde olduğu gibi Ereğli İlçesinde de bazı okul binalarının yıkılması kararı, çeşitli sıkıntı ve tepkileri de beraberinde getiriyor.

Hakimiyet Yayın Grubu’nun, 29 Ağustos’ta kamuoyuna “Yıkılacaklar” başlığı ile duyurduğu haberin ardından yıkımı kararlaştırılan okullardaki öğrenci ve velileri de endişeli bekleyişe geçmişti.

Süreç içinde yapılan açıklamalarda yıkılacak ve güçlendirilecek okulların netleşmesi sonrası hız kazanan gelişmeler, yıkımı gerçekleştirilecek okullardaki öğrencilerin de “nereye yerleştirilecekler?” sorusu ve endişesini ortaya çıkardı.

KEAL’DE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Bu arada, İlçenin en kökle Anadolu liseleri arasında yer alan Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi (KEAL) binasının da yıkılacağı gerekçesiyle yetkililerin başlattığı “geçici okul” çalışmasında ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Edinilen bilgilere göre, Yetkililerin, bu okuldaki öğrencileri ‘geçici olarak’ İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne (İHAL) yerleştirmek istemesinin, İHAL tarafından ise “kızlı-erkekli öğrencinin aynı yerde olacağı iddiasıyla” kabul görmediği ileri sürüldü.

Bunun üzerine ikinci bir arayışa giren yetkililerinde  tercihlerini Mehmet- Kadri Yılmaz Lisesi binasında yöneltmesine neden oldu.

SAAT 21.00’DE ÇIKIŞ!!!

Ancak, söz konusu okulun normal eğitiminin 14.00’de tamamlanması ve KEAL öğrencilerinin de saat 20.30’da aynı okulda girecekleri dersin saat 21.00’de bitecek olması velilerin endişesini daha da büyüttü.

Veliler bir yandan, çocuklarının gece saatlerine kadar okulda kalacak olmalarının endişesini yaşarken, diğer yandan ise okulların açılıyor olması ile birlikte öğrenci servislerinin de kapasitelerini doldurmalarının bir başka sorun teşkil ettiğini dile getiriyorlar.

VELİLER ARAYIŞTA!!!

Bu ve benzer bir çok sorunun üst üste gelmesi KEAL velilerini farklı arayışlar itiyor.

HENÜZ İHALE YAPILMADI!

Diğer yandan, yıkımına karar verilen diğer okullarda da eğitim sorunun nasıl giderileceği merak ediliyor.

Öte yandan, söz konusu okul binalarının yıkımına ilişkin gerçekleştirilecek ihalelere yönelik de bir açıklama bulunmuyor.

Henüz ortada ihale süreci bulunmazken ve ‘ihtimalen’ ihale ve benzeri çalışmaların Mart 2023’de başlayacağı tahmin edilirken, yaşanan belirsizliğe rağmen okulların zorda bırakılması da bir bayka tepkiye neden oluyor.

HAKİMİYET'İN KONUYA İLİŞKİN İLK HABER LİNKİ;

http://www.ereglihakimiyet.com/Haberler.asp?id=398672




Bu sayfayı yazdır

6.09.2022 11:27:18

Bu haber 3640 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (5)
07.09.2022 18:33:45
Ayhan Tutmazer diyor ki;

Sadece Keal olarak konuya yaklasmayin. Endustri meslek lisesi de taşınacakmış. Öğrenciler atölye derslerini nasil yapacak? Çocuklar meslek öğrenmeye gidiyor. Ereğlide bu derslerin yapılacağı başka bir yer yok. Yani ihale süreci beklense ve yaz aylarında güçlendirme yapılsa olmuyor mu?
07.09.2022 11:22:14
ByKaL diyor ki;

Bile isteyerek okulların açılmasına yakın haber geldi ki, kimse sesini çıkaramasın, hangi okulu seçtilerse gitsin istediler. Ama öyle olmayacak. Hele ki Lise 3'ler çok çok fazla manevi hasar görecekler.
07.09.2022 10:25:33
Erman serdar diyor ki;

Okulların açılmasına birkaç gün kala birçok okulun taşınma kararı ,eğitime veril(mey)en değeri gösteriyor. Herkes hakettiği kadarına layıktır.
07.09.2022 09:56:58
kadir diyor ki;

kim bilir hangi çapsızın ne tür bir menfaati var da yüzlerce çocuğun eğitimi hiçse sayılıp paldır küldür eğitim öğretim döneminin açılışında böylesi bir iş yapılıyor. işkembesi büyük ve doymak bilmeyen kıymetli müteahhitlerimizi doyuracağız diye bir ülke tükettik...
06.09.2022 12:40:19
ByKaL diyor ki;

Pandemide neredeydiniz? Neden okulların açılmasına yakın yaptınız? Ama amaç bellide, neyse..!




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.193.429

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
405 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
705 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1920 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri