(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TÖRENLE HİZMETE GİRDİ

(Haber/Foto: Orhan Akyüz) - Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, ‘’Jandarma, 183 yıldır iç güvenlikte milletimizin güvenliğini sağlamaktadır’’ dedi.

Vali Tutulmaz, Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Eğerci Köyü’ndeki Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Devrek Kaymakamlığı Eğerci Jandarma Karakol Komutanlığı yeni hizmet binasının açılış töreni öncesinde saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın ve Eğerci Jandarma Komutanlığı’nın tarihçesinin okunmasının ardından yaptığı konuşmada, devletin birinci görevinin öncelikli güvenliği sağlamak olduğunu söyledi.

Kolluk birimlerinin içeri ve dışarıya karşı milletin güvenliğini sağlayan nadide kuruluşlar ve teşkilatlar olduğuna işaret eden Vali Tutulmaz, şöyle dedi:

‘’Jandarma, 183 yıldır iç güvenlikte milletimizin güvenliğini sağlamaktadır. Bunu yerine getirirken başlangıçta belki sadece güvenlik açısından meseleye bakılırken zaman içerisinde jandarmanın görevleri de çeşitlenmiştir. Artık jandarma sadece asayişle güvenlikle uğraşan bir birim değildir, aynı şekilde polisimizle artık doğayla, afetle her alanda ilgileniyor. Asayiş hizmetlerinde gerçekten çok iyi bir konumdayız. Evet asayiş problemleri var mı var, insanın olduğu yerde muhakkak güvenlik problemleri, asayiş problemleri de olacaktır. Ancak bunlara oran olarak baktığımızda 10 vilayet içerisindeyiz, bu da bizi büyük bir oranda mutlu ediyor. Arkadaşlarımızın gayretleri bunda önemli, ama tabi vatandaşlarımızın da asayiş olaylarından mümkün olduğu kadar uzaklaşma eğilimi içerisinde olduğunu görüyorum. Bazı devamlı suç işleyen tipler olabiliyor, onlarla da işte güvenlik birimlerimiz, polisimiz, jandarmamız sahil güvenliğimiz ilgilenecekler. Onların görevleri de o ama genel olarak baktığımızda yerimiz huzurlu, asayişi düzgün yaşanılabilir vilayetlerden birisidir. Bunu özellikle burada vurgulamak isterim. Tabi asayişle ilgili biz zaman zaman köy gezilerinde de söylüyoruz.’’

‘’KENDİNİZİ DOLANDIRICILARIN KUCAĞINA ATMAYIN’’

‘’Şunu hatırlatmakta yarar var. Dolandırıcılık son dönemlerde bilhassa internet üzerinden, sosyal medya üzerinden çok artma eğiliminde, çünkü sosyal medyadan ya da internetten ya da telefondan vatandaşlarımızın dolandırıldıklarını görüyoruz’’ diyen Tutulmaz, şöyle devam etti:

‘’Buradan bütün halkımıza bir uyarıda bulunmak istiyorum. Hiçbir ürünün değerinden aşağıya satılması mümkün değil, bunu bilin, orada işte çok ucuza buldum diye hemen sipariş verip ona para yatırarak daha sonra da parasını yatırdım, benim param gelmedi diyerek kendinizi dolandırıcıların kucağına atmayın. Ya da polisten arıyoruz, polis olarak arıyoruz, jandarma olarak arıyoruz, bankadan arıyoruz gibi telefonlarla dolandırılma ihtimalizin yüksek olduğunu düşünün. Bunlara dikkat edin, duyarlı olunuz. Bizim son dönemlerdeki asayiş sıkıntılarımızın neredeyse başında gelenlerden birisi bu olmaya başladı. Bu konuda bilhassa kırsaldaki vatandaşlarımızı buradan uyarmak istiyoruz. Karakolumuzun burada açılmasıyla bölgemizdeki vatandaşlarımıza daha iyi bir güvenlik hizmeti, daha iyi bir asayiş hizmeti vermiş olacağız, vatandaşlarımız kendilerini bu bölgede daha güvenli hissetmiş olacaklar.
Tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, inşallah asayiş problemleri olmaz, ama olacak olursa da kısa sürede çözülmesine vesile olması diliyorum.’’

‘’TEŞKİLATIMIZ, DEVLETİN VATANDAŞA AÇILAN KAPISIDIR’’

Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç da konuşmasında, şunları kaydetti:

‘’Çağımızın yükselen değerleri insan hakları ve bireysel özgürlüklerle güvenlik arasındaki hassas çizgide kamu güvenliği sistemi, kolluk toplum ilişkisini ön plana çıkarmaktadır. Suç ve suçlularla etkin mücadele edebilmek için kolluk kuvvetlerinin şeffaflık ve hesap verilebilirlik temelinde dayanan bir strateji çerçevesinde dinamik ve esnek olması zorunlu hale gelmiştir. Jandarma, bu beklentileri karşılamak ve güvenlik hizmetlerinin daha etkin, süratli, verimli ve koordineli bir şekilde icra edebilmek maksadıyla bilgi çağı adı verilen günümüzün gereklerine ve ruhuna uygun görev yapma azim ve gayretindedir. Özellikle suçun önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar, ülkemizin güvenlik ve huzurlu bir ülke olarak tanınmasına ve başta sanayi ve turizm olmak üzere bütün sektörlerin gelişmesine olumlu katkı sağlamıştır. Güvenlik huzur ortamının sağlanması için başta emniyet ve Sahil Güvenlik Komutanlığı olmak üzere birçok kurumla ortak çalışmalar yürüten teşkilatımız, 7 gün 24 saat çalışarak devletin vatandaşa açılan bir kapısı olduğu bilinciyle vatandaşlarımızın zor anlarında onlara ilk el uzatan olmuştur. Zonguldak jandarma Komutanlığı, açılan bu karakol ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Eğerci ve civar köylerde daha hızlı, daha etkin ve daha verimli bir şekilde hizmet vermeye devam edecektir. Bu eseriyle ülkemizin ve Cumhuriyetinizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmet ve minnet ile kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. 183 yıldır ulusuna ve ülkesine hiçbir karşılık beklemeksizin fedakarca ve kahramanca hizmet eden tarihi şeref ve üstün başarılarla dolu kanun ordusu Jandarma Genel Komutanlığı’nın tüm personeli adına bu mutlu günümüzde teşriflerinizden dolayı en derin saygılarımı sunarım.’’

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise sorumluluk sahasının içinde ve dışında, nerede ne lazımsa jandarmanın görev aldığını belirtti.

İZLENİMLER

Öte yandan Jandarmanın faaliyetlerinin yer aldığı afişlerin konulduğu, broşürlerin de dağıtıldığı törende, Kızılay Kan Bağışı Aracı’nın da hazır bekletildiği gözlemlendi.

Bu arada davet edildikleri törene katılan daire müdürlerinin yer aldığı protokoldekilerin, tasarruf tedbirleri kapsamında aynı minibüsle açılışa geldikleri öğrenildi.

Konuşmaların ardından kurban kesimi gerçekleştirildi, Kur’an-ı Kerim okundu, karakol gezildi, yemek ikramında bulunuldu ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Törene; AK Parti Zonguldak milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu ile Hamdi Uçar da katıldı.

KÖYLÜLERİN SORUNLARINI DİNLEDİLER

Öte yandan protokolde yer alanlardan Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz ile beraberindekiler, tören öncesi Devrek ilçesine bağlı Yağmurca Köyü’ne gelerek vatandaşlarla kahvehanenin önünde bir süre sohbet ettiler.

Protokoldekileri, Köy Muhtarı Ercan Gökceoğlu ile vatandaşlar karşılayarak ikramda bulundular.

Vali Tutulmaz, burada yaptığı konuşmada, köylerin altyapı ihtiyaçlarını önemli ölçüde giderdiklerini belirterek, ‘’Bazen yeni ihtiyaçlar oluyor, bu nedenle de muhtarlarımız ve vatandaşlarımız Valiliğe gelemiyor olabiliyorlar. Bizde sizleri dinleyerek sorunlarınız varsa gidermek için yanınıza geldik’’ dedi. 

Vali Tutulmaz’ın, sorunları varsa anlatmak istediği Köy Muhtarı Gökceoğlu da köylerinde Tekekom alt yapısının yetersiz olduğundan sağlıklı iletişim kuramamalarının yanı sıra diğer ihtiyaçlarını dile getirdi.

Bazı daire müdürleri ise kurumlarının köydeki çalışmalarına yönelik vatandaşlara bilgiler verdiler.




Bu sayfayı yazdır

12.08.2022 14:11:42

Bu haber 510 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.118.017

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
239 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri