(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

HEM DE KARŞILIKSIZ!..

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümünü Tercih Edecek Öğrencilere Burs İmkanı verileceği bildirildi.

Zbeü Basın yayın ve Halkla İlişkiler koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’de Maden Mühendisliği bölümünün 1924’de dayandığı belirtildi.

ZBEÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü’nü tercih eden öğrencilere ‘Cevherimiz Sensin’ sloganı altında burs imkanı tanınacağı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Maden Mühendisliği bölümde okumayı tercih eden öğrencilerin, burstan yararlanabilmesi için bölüm seçiminde ilk 5 tercihinden birini Maden Mühendisliği’nden yana kullanması gerekiyor. İlk 100 bin ve ilk 5 tercih üzerinden Üniversitemizin bu bölümüne yerleşecek olan başarılı öğrencilerimize söz konusu burs, eğitim-öğretim süresi boyunca aylık 5 bin 500 lira ve karşılıksız olarak verilecektir.”

Cevherimiz Sensin Burs Projesi

Projeye ilişkin gerekçe ve detaylar ise şöyle sıralandı:

“Üniversitemizin Maden Mühendisliği öğrencilerine verilecek burs,Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu'nu oluşturan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Ege Maden İhracatçıları Birliği ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılında hayata geçen Cevherimiz Sensin projesine dayanıyor. Cevherimiz Sensin bursundan faydalanacak öğrencilere mezuniyeti sonrası ilgili sektörde en az 5 yıl çalışma taahhüdü kapsamında iş garantisi veriliyor.
Eğitim programı ‘Bologna’ adı verilen yükseköğretim ve akademik konularda Avrupa standartları sürecine uygun olan Maden Mühendisliği bölümü, 6 profesör, 3 doçent, 2 doktor öğretim üyesi ve 3doktor araştırma görevlisinden oluşan güçlü akademik kadrosuyla ve bünyesinde barındırdığı 6 uygulama laboratuvarıyla öğrencilerine teorik ve pratiği bir arada sunan zengin bir eğitim öğretim süreci vaat ediyor.
Ülkemizde son yıllarda giderek artan Maden Mühendisi ihtiyacını (altın, mermer, kömür, endüstriyel hammaddeler vb.) yetiştirdiği nitelikli öğrencilerle gidermeyi amaçlayan ve ulusal (kamu, özel) ve uluslararası düzeyde önemli işbirlikleri bulunan bölümümüzü tercih edecek öğrenci adayları, burs koşullarına dair ayrıntılı bilgiye aşağıdaki link üzerinden erişebilir.”




Bu sayfayı yazdır

25.07.2022 11:50:33

Bu haber 916 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.205.872

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
517 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
715 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2028 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri