(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZONGULDAK OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ...

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Kentte açılacak olan Olgunlaşma Enstitüsü’nün, şehrin geleneksel kültürünü, sanatını ve unutulmaya yüz tutmuş sanatların yaşatılmasında köprü olacağını, gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli rol oynayacağını bildirdi.

Aldoğan, yazılı basın açıklamasında, ülke genelinde 24 olan Olgunlaşma Enstitüsü’nün Genel Müdürlüğün çalışmasıyla 29’a çıktığını belirtti.

Enstitünün, Zonguldak’a kazandırılmasını sağladığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, eşi Emine Erdoğan’a ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e şükranlarını bildiren ve teşekkür eden Aldoğan, açıklamasında şunları kaydetti:

BAYAN ERDOĞAN’IN DESTEĞİ

Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi, Olgunlaşma Enstitüleri ile ilgili ifadesinde; ‘Kültürel mirasımızın geleceğe taşınmasında, 1945'ten günümüze Olgunlaşma Enstitülerimiz öncü bir role sahip. Geleneksel Türk Sanatları'nın bir dünya markası olma yolunda Bohça Projesi ve Olgunlaşma Akademisi ile kazandığı ivmenin yeni çalışmalarla artarak devamını diliyorum. Kaybolmaya yüz tutmuş zengin dokuların korunması ve dünyaya açılması için gösterilen her gayretin destekçisi olmayı sürdüreceğim’ diyerek, olgunlaşma enstitülerine verdiği desteği vurgulamıştır.

BAKAN ÖZER’İN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Hayat Boyu Öğrenme Haftası açılış töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer; ülkelerin en değerli sermayesi olan beşeri sermayeyi daha nitelikli hâle getirebilmek için en önemli unsurun eğitim olduğunu, Millî Eğitim Bakanlığınca sadece eğitim çağındaki nüfusun değil, aynı zamanda eğitim çağı dışındaki tüm vatandaşların eğitime erişiminin artırıldığını belirtti.
Türkiye'nin 24 noktasında, olgunlaşma enstitüleriyle geçmişten günümüze tarihî dokuyu, kültürü taşımak ve inovatif yaklaşımlarla güncelin içine dâhil etmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, ‘Olgunlaşma enstitülerimizde Osmanlı’dan, Selçuklu’dan gelen geleneksel üretim, sanat, kültürle ilgili müktesebatı günümüze taşımada çok büyük işler görüyor; özellikle olgunlaşma enstitüleriyle ilgili projeleri Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde gerçekleştiriyoruz.
Şu ana kadar sayıları 24 olan olgunlaşma enstitüsünü de Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 29’a çıkarıyoruz. Edirne, Balıkesir, Kastamonu, Zonguldak ve Siirt illerimize de birer olgunlaşma enstitüsü kuruyoruz’ diyerek müjdeyi bizlerle paylaştı.”

KÖPRÜ OLACAK

İl Milli Eğitim Müdürü Aldoğan, Olgunlaşma Enstitüsünün aynı zamanda şehrin sektörel gelişimine de katkı sağlayacağını savunduğu açıklamasını, şöyle sürdürdü:

“Saygıdeğer Erdoğan Hanımefendi himayelerinde, Bakanımız Sayın Özer’in tensipleri ile şehrimizde açılacak olan Olgunlaşma Enstitüsü; ülkemizde emeğin başkenti, Cumhuriyetin ilk vilayeti, taşkömürü havzasının merkezi olan kadim şehrimiz Zonguldak’ımız kültürünün alt dallarının araştırılması, kültürel ögelerimizin korumaya alınması, günümüz koşullarına ve yeniliklere göre modernize edilen geleneksel el sanatlarına evrensel nitelik kazandırılması, sanatsal eğitim ve üretime yönelik çalışmalar yapılmasında, hem bireysel hem toplumsal hem de kültürel gelişmede önemli rol oynayacaktır.  Kentimizde açılışını yapacağımız Olgunlaşma Enstitüsü, şehrimizde yaşayan geleneksel kültürümüzü, geleneksel sanatlarımızı ve unutulmaya yüz tutmuş sanatları yaşatmada köprü olarak gelecek kuşaklara aktarmada önemli ölçüde rol oynayacaktır. Bölgesel özelliklere göre, sektörel gelişime yönelik tasarım ve üretimler yapılmasında rehber ve model kurum olarak ilimize, bölgemize hizmet edecektir. Bakanımız Sayın Özer’in Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nda 5 yeni olgunlaşma enstitüsünün birisinin Zonguldak’ta açılacağının müjdesini vermesi ilimiz kamuoyu ve eğitim camiamızda heyecan yaratmıştır. İlimizde açılacak Zonguldak Olgunlaşma Enstitüsü’nün, şehrimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.’’

"DEĞERLERİMİZİ GELECEĞE TAŞIYORUZ"

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Olgunlaşma Enstitülerinin açılış amaçlarının işleyişi hakkında ise şöyle dedi:

“Anadolu; medeniyetlerin buluşma noktası, Doğu ve Batı’nın tam ortasında, köklü uygarlıkların, kültürlerin eşiğinde ve bu kadim coğrafyanın kültürel mirasını yarınlara taşıyan Olgunlaşma Enstitüleri, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı yaygın eğitim kurumları olarak kültürel değerlerimizi araştıran, arşivleyen, aslına uygun olarak üretilmesini ve tanıtılmasını sağlayan kurumlarımızdır. Bulundukları bölgelerin geleneksel sanat ve zanaatını tasarıma ve esere dönüştürerek, ülkemizin estetik hafızasını yeniden yorumlayan bu güzide enstitü kurumlarımız, geçmiş ve gelecek arasında köprü vazifesi görmektedir, bu kurumlarla kültürel mirasımızı ve değerlerimizi geleceğe taşıyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

9.06.2022 17:28:57

Bu haber 555 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 98 kişi online
Toplam ziyaret : 76.232.926

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
641 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
826 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2038 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri