(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

UYUŞTURUCU VE SOSYO-EKONOMİ...

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ), “Narko-Gençlik Eğitimi” ve “Endüstride Psiko-Sosyo-Ekonomik Değerler” Başlıklı konferans düzenlediği bildirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğünce organize edilen etkinliğin, ZBEÜ Farabi Kampüsü Sezai Karakoç  Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildiği belirtildi.

Programın, gençlere yönelik uyuşturucu maddelerin zararları konusunda Narko Rehber faaliyetleri kapsamında yapıldığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliği görevlileri tarafından Narko-Gençlik eğitimi ve Narko-Nokta faaliyetine 224 üniversite öğrenci katıldı. Öğrencilere uyuşturucu maddelerin zararları, uyuşturucu madde bağımlılığı ile ‘Uyuma’ aplikasyonu hakkında bilgilendirmeler yapılarak, eğitim konuları hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı.”

Endüstride Psiko-Sosyo-Ekonomik Değerler

Diğer yandan, ZBEÜ Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda ise “Endüstride Psiko-Sosyo-Ekonomik Değerler” Başlıklı konferans gerçekleştirildi.

ZBEÜ basın Yayın ve Halkla İlişkiler koordinatörlüğünün yazılı açıklamasına göre, Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 3. Sınıf öğrencileri tarafından iki oturum halinde gerçekleştirilen konferansta, Zonguldak ekonomisi ve Filyos Projesi’nden beklentiler, projenin bölgesel kazanımları, sanayileşme, dış ticaret artışı, doğal gazda dışa bağımlılığın azalması, istihdam artışı, gelir artışı, sosyal çevrenin gelişmesi ve yaşam standardının yükselmesi gibi beklenen faydaların yanı sıra ekolojik, kültürel ve tarımsal anlamda oluşabilecek istenmeyen etkiler katılımcılarla paylaşıldı.

Konferansa zoom video konferans üzerinden yapılan anlatımlarda da ‘Endüstriyel İş Sahasında Psikososyal Etmenler’ başlıklı sunum gerçekleştirildi, endüstriyel yatırım süreçlerinde iş sağlığı ve güvenliği, psikososyal tehlike ve risk, endüstriyel iş sahasından psikososyal unsurlar, psikososyal ve fiziksel riskler arasındaki etkileşimler aktarıldı.

Endüstrinin oluşumu ve devamında sosyal faktörlerin öneminin büyüklüğüne değinen konuşmacılar, sürdürülebilir endüstriyel kalkınmanın doğru bir şekilde gerçekleşmesi için sosyoloji ve psikoloji gibi sosyal bilimlerin verilerinin önemine dikkat çektiler.

Enerji politikalarının küresel ve ulusal arenadaki önemine de değinen konuşmacılar,  Karadeniz'de şimdiye kadar keşfedilen 540 milyar metreküplük doğal gazın Türkiye enerji güvenliğine ve Filyos Vadisi Projesi kapsamında bölgeye etkilerini anlattı.

Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Görevlisi Kayhan Kafalı danışmanlığında düzenlenen, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Yıldırım, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Erdem Dirimeşe, Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Gör. Dr. İshak Turan ve Örgütsel Psikolog Kağan Güney’in konuşmacı olarak yer aldığı konferansta öğrencilerin soruları da yanıtlandı.




Bu sayfayı yazdır

8.06.2022 12:14:51

Bu haber 509 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 38 kişi online
Toplam ziyaret : 76.235.034

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
643 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
827 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2040 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri