(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KURSİYERLERİN EMEKLERİ SERGİLENDİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin çeşitli eserlerinden oluşan sergi açılışı gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) salonlarda düzenlenen serginin açılışında konuşan Halk Eğitim Müdürü Canan Ayan, sergilerde, kursiyerlerin el emeği, göz nuruya ürettikleri eser ve ürünlerin sergilendiğini söyledi.

Ayan, 20 bin kursiyerin eğitim aldığını ve 600 kurs açtıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Halen kurslarımız açılmaya devam ediyor. Kurslarımızı en az 12 katılım ile açıyoruz. Bu sayının aranmadığı ‘okuma-yazma’ gibi istisnai kurslarımız da oluyor. Bu tür kurslarımızın yanı sıra Halk Eğitim Merkezimizde Açık Ortaokul, Açık Lise iş ve işlemleri de yürütülüyor. Açık Ortaokulumuzda 242 öğrencimiz bulunuyor. Öğrencilerimiz mezun olduklarında diplomalarını alacaklar.”

Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın eşi Türkan Yapıcı ile birlikte gerçekleştirdiği açılışın ardından eğitmenler tarafından eğitilen kursiyerlerin yaptığı; yağlıboya tablo çalışmaları, elpek bezi, baskı, takı, tel kırma, çeşitli yörelere ait giysiler, boncuk işleme, bez oyuncaklar, cam süsleme, ahşap işleme gibi çok sayıda eserlerin yer aldığı sergiler, aralarında Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, İlçe Jandarma Bölük komutanı Üstteğmen Ali Akça, bazı daire müdürlerinin de yer aldığı kalabalık tarafından gezildi.

Bugün açılan sergi, yarın (8 Haziran)  mesai bitimine kadar gezilebilecek.

TAHTA BASKI YAŞATILMASI

El Sanatları eğitmeni Emine Altuntaş, Tahta Baskısı Sanatı’nın, 17. Yıl yılda Selçuklular döneminde ilk Tokat’ta yazmacılık sanatı ile başladığın için adının da ‘Tokat Tahta Basma’ olarak geçtiğini söyledi.

İleriki zamanlarda ise İstanbul, Bartın, Kastamonu gibi İllere de Tahta Baskı sanatının yaygınlaştığını anlatan Altuntaş, şöyle dedi:

“İlçede yeni bulunan İnönü Mağarasından 3200 yıllık bir kalıp bulundu. O projeyi burada yaşatmak istiyoruz. Ereğli müzesinde de orijinal kalıplara var. Bu kalıplar, Batı Karadeniz’in kültürünü yansıtıyor. Bu tür giysilerdeki baskıların rakamsal sayılarına göre Alaplı, Ereğli baskısı belli oluyor.

Bu sergide de kursiyerlerimizle birlikte yaptığımız çeşitli giysiler üzerinde tahta baskı desenlerde oluşan yüzlerce eserimiz bulunuyor. Bu çalışmayı İlçe Halk Eğitime kazandıran da benim.”




Bu sayfayı yazdır

7.06.2022 16:59:12

Bu haber 1508 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 48 kişi online
Toplam ziyaret : 76.231.508

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
641 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
826 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2038 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri