(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SIFIR ATIKTA BİRİNCİ

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (ZBEÜ) Yükseköğretim Kurulu’nun 2021 yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu’nda birinci sırada yer alarak sıfır atık, yeşil kampüs ve çevrecilikte Türkiye’nin en iyisi olmayı başardığı bildirildi.

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, çevre ile ilgili sorunların küresel mesele haline geldiği belirtildi.

Geleceğe daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmanın yolu çevre duyarlılığının artırılmasından geçtiği savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“ZBEÜ, Yükseköğretim Kurulu’nun 2021 yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu’nda birinci sırada yer alarak sıfır atık, yeşil kampüs ve çevrecilikte Türkiye’nin en iyisi olmayı başardı.

Çevre gönüllüsü öğrencilerimizle bu duyarlılığı geliştirmek ve çevreye yönelik sorumluluğumuzu yerine getirmeye söz veriyoruz.”

Özölçer Törendeydi – Diğer yandan, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi'nin açılışı ile "Değer Katanlar" ödül törenine katıldığı belirtilerek, şöyle denildi: “Değer Katanlar Ödül töreninde, Rektörümüz, AR-GE İnovasyon ve Yazılım Alanında İl Ekonomisine Katkı Sağlayan, Teknoparkımızdaki 4 şirket ile 2 Uzay Takımımıza ödüllerini verdi. Ödüle layık görülen Uzay takımları, yurtiçinde ve yurtdışında göstermiş oldukları başarılar ve Türkiye'nin ilk cep uydusu Grizu-263A’nın uzaya gönderilmesinden dolayı Grizu 263 Takımımız ve Model Uydu alanındaki başarılı çalışmalarından dolayı B-Dispate Uzay ve Havacılık Takımımız oldu. Teknoparkımızda yer alan Kuantum Siber Güvenlik A.Ş.,Cyrops Siber Güvenlik A.Ş., Bayar Robotics, Kobizon Proje Danışmanlık LTD ŞTİ. de başarılı çalışmalar ile ödüle layık görüldü.”

İşbirliği Artıyor – Öte yandan, ZBEÜ Mühendislik Fakültesi ile Doğu Kazakistan Teknik Üniversitesi (EKTU) Bilişim Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Fakültesi arasında daha önce kurulan işbirliğini arttırmaya yönelik bir toplantı gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Üniversitemiz adına Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Kızılçay ve Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Kara katıldı. EKTU adına ise toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. NatalyaDenissova, Bilişim Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Fakültesi Dekanı Prof.Saule Kumargazhanova’nın yer aldığı toplantının ana teması,Nisan ayında taraflar arasında yapılmış olan görüşmelerin faaliyetler bazında geliştirilmesi oldu. Toplantıda ortak işbirliklerinin geliştirilmesi kapsamında öğrenci ve akademik personel değişimi, akademik çalışma işbirlikleri ve ortak lisansüstü tez danışmanlığı konuları masaya yatırıldı. EKTU ve ZBEU bilgisayar mühendisliği bölümleri arasındaki değişim faaliyetlerine iki öğrenci ile başlanması kararlaştırılırken, taraflar personel değişimi için öğretim üyeleri arasında ikili görüşmelerin sürdürülmesi ve ortak doktora tez danışmanlığı için aday öğrenci listesinin bilgisayar mühendisliği bölüm başkanlığımıza gönderilmesi hususlarında mutabık oldu. Alınan kararların önümüzdeki günlerde fakülte düzeyinde imzalanacak bir işbirliği anlaşması ile pekiştirilmesi planlanıyor.”

Toplantıda, her iki üniversitenin Uluslararası İlişkiler koordinatörleri de toplantıda hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

7.06.2022 11:14:54

Bu haber 435 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 20 kişi online
Toplam ziyaret : 76.155.603

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
377 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
581 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1694 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri