(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CHİCAGO’DE ŞUBE AÇTI

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak Teknopark Firması “Kuantum Siber Güvenlik A.Ş.”nin, ABD’nin Chicago eyaletinde şube açmak için TOBB Türk Ticaret Merkezi ile protokol imzaladığı bildirildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu protokol ile TOBB Türk Ticaret Merkezi tarafından ilk defa siber güvenlik alanında yerli teknolojik bir ürün ihracatının gerçekleştirileceği söylendi.

Kuantum Siber Güvenlik A.Ş. tarafından 700 yerli olarak geliştirilen “Kuantum Pi” isimli ürün için siber güvenlik alanında Buluş, Faydalı Model, Tasarım Tescil Patentleri alındı.

Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu yaptığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Firmamıza Bölgemize yaşattıkları gurur için çok teşekkür ediyoruz. Teknoparkımıza dahil oldukları ilk günden beri canla başla çalıştılar. Umuyoruz Kuantum Siber Güvenlik A.Ş. birçok girişimciye örnek olur. Firmamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Zonguldak Teknopark olarak daha nice başarılara şahit olmayı ümit ediyoruz.”

100 TAM PUAN

Diğer yandan, TEKNOFEST 2021 Model Uydu Yarışması Türkiye Birincisi B-Dispate Uzay ve Havacılık Takımı, TEKNOFEST 2022 "Türksat Model Uydu Yarışması'nda" ilk raporlama aşaması olan POR rapor aşamasından 100 tam puan alarak bir sonraki aşamaya başarılı bir şekilde geçti.

Takımın çalışmalarına devam ederek ikinci bir rapor aşaması olan PDR rapor aşamasını da tamamladı.  Önümüzdeki günlerde rapor sunumunu Türksat mühendislerine yapacak olan takımımız ikinci aşamadan da tam puan almayı hedefliyor.

B-Dispate Kimdir?

İsmini ‘Kara Elmas Uzay ve Havacılık Takımı’ olan Black DiamondSpace&AerospaceTeam’in baş harflerinden alan takım, NASA sponsorluğunda Amerika'da düzenlenen CanSatCompetetion, Teknofest sponsorluğunda Türkiye'de düzenlenen TÜRKSAT Model Uydu ve TUBİTAK İnsansız Hava Aracı(İHA) yarışmalarında üniversitemizi ve ülkemizi, hem ulusal hem de uluslararası platformlarda temsil etmeyi amaçlamaktadır.
B-Dispate, 2018 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Makine Mühendisliği, Elektrik - Elektronik mühendisliği ve Bilgisayar mühendisliği öğrencileri tarafından kurulan bir proje ekibidir. Berkay Akdemir takım kaptanı, Recep Arslan Model Uydu ekip lideri, Doç. Dr. Serdar Yılmaz ise takım danışmanıdır.




Bu sayfayı yazdır

5.05.2022 18:14:06

Bu haber 787 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.190.431

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
401 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
703 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1918 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri