(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DUYGULANDIRDILAR, GURURLANDIRDILAR

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Kavaklık İlkokulu’nca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir dizi etkinlikler düzenlendi.

İlçedeki Gençlik ve Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikler Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Okul Müdürü Sonar Arslanoğlu, burada yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bütün cihan bilmelidir; artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur, yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır, o da milletin kalbi ve vicdanıdır” sözlerini hatırlattı.

Çocukların, Türkiye Cumhuriyeti ve milletin umudu, neşesi, güvencesi ve geleceği olduğunu savunan Arslanoğlu, öğrencilere hitaben konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Vatanın her yerinden fışkıran volkansınız. Doğan güneş sizindir, yıldızlar sizindir. Artık özgürlük sizin, gelecek sizindir. Ey gün yüzlü çocuklar! Çalışın, okulda, derste, sırada çalışın, azimle, hırsla, öğünün ve kendinize güvenin. Hayatta durak yoktur; daima ileri! Coşkun bir rüzgar gibi ufukları aşın. Temiz olsun kalbiniz, aydın olsun kafanız. Şen olsun, kutlu olsun bu güzel bayramınız.”

ÇOCUKLARIN YETİŞTİRİLMESİNDEKİ HEDEF

Müdür Arslanoğlu,  konuşmasının devamında ise şunları kaydetti:

“Ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan çocuklarımızın vatanını ve milletini saven kararlı, kendilerine güvenen, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamak temel hedefimizdir. Bunu başarabildiğimiz taktirde, bugünün çocukları, yarının gençleri olacak sizler sayesinde, gelecekti güçlü, zengin ve lider bir ülke konumuna yükseleceğimize inanıyorum. Millet olarak en kıymetli hazinemiz olan çocuklarımız için büyük anlam taşıyan bugünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bizleri zafere taşıyan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

OKULDAKİ TÜM SINIFLAR!

Arslanoğlu’nun konuşması ardından başlayan etkinliklerde, Kavaklık İlkokulu’ndaki ana sınıfı dahil tüm sınıflar, dönem içinde hazırladıkları gösterileri sundular.

Her sınıfın ayrı ayrı hazırlandığı ve aralarında gösteri, danslar, türküler ve oyun havaları eşliğinde gösteriler, modern dans gösterileri, Kafkas oyunu, Anadolu Ateşi, yöresel ve bölgesel oyunlar gibi bir çok gösterinin sahnelendiği salonda, çocukların gösterileri yoğun alkış aldı.

Gösteri yapan öğrencilere, sırad abekleyen yada tribünde oturan öğrenci arkadaşları da destek verdiler.

Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız, Erdemir İlkokulu Müdürü İlker Kıbrıs ile birlikte  salonu tamamen dolduran öğrenci velileri, etkinliklerin ardından hatıra fotoğrafları çektirdi.




Bu sayfayı yazdır

25.04.2022 16:01:10

Bu haber 617 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
26.04.2022 10:17:54
zehra şen diyor ki;

çok güzel bir program oldu teşekkürler kavaklık okulu




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.186.856

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
398 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
701 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1914 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri